01.11.2011. / 14:45

Autor: Hina

Brammertz: Suđenje Mladiću bit će ubrzano

Glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Serge Brammertz izjavio je u utorak u Sarajevu da će haaško tužiteljstvo učiniti sve da se suđenje bivšem zapovjedniku vojske bosanskih Srba Ratku Mladiću maksimalno ubrza.

Serge BrammertzSerge BrammertzGlavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Serge Brammertz izjavio je u utorak u Sarajevu da će haaško tužiteljstvo učiniti sve da se suđenje bivšem zapovjedniku vojske bosanskih Srba Ratku Mladiću maksimalno ubrza.

"Za nas je izazov da taj predmet bude što prije procesuiran", kazao je Brammertz novinarima u Sarajevu gdje boravi u sklopu priprema za podnošenje redovitog izvješća Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda o suradnji država regije s ICTY-jem.

Podsjetio je kako je tužiteljstvo tražilo dva odvojena suđenja u Mladićevu slučaju no suci su odlučili taj zahtjev odbaciti. "Sada istražujemo možemo li dalje smanjiti optužnicu i kako možemo više nego ranije koristiti pisane dokaze, jer ono što uzima najviše vremena su osobna svjedočenja", pojasnio je Brammertz. Istaknuo je kako će se inzistirati da ICTY prihvati što više ranije presuđenih činjenica.

Brammertz nije mogao komentirati Mladićevo zdravstveno stanje, dodajući kako je to zadaća tajništva ICTY-a. "Mi nemamo informacija koje bi nas vodile zaključku da Mladić nije spreman za suđenje", kazao je glavni haaški tužitelj, odgovarajući na pitanje o spekulacijama da je Mladić teško bolestan.

Mladić je optužen za genocid u Srebrenici te za višegodišnji teror stanovnika Sarajeva, progon stanovništva širom BiH i uzimanje pripadnika UN-a za taoce.

Mladić je uhićen u svibnju ove godine u Srbiji nakon gotovo 16 godina skrivanja i nakon toga prebačen je u pritvor Haaškoga suda gdje čeka početak suđenja.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

registracija
27/8/09

Lujo1, 01.11.11. 16:45

Mi se vidi kak ovak nekaj more reči samo sudec, a ne ovaj idiot.
O, hebem te EU pravna stečevino!!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika