02.11.2011. / 09:51

Autor: Nacional.hr

Latin o ukidanju Latinice

'Presudilo kopanje po slučaju Pukanić'

"Latinica' je prekinuta onog trenutka kad smo malo dublje zagrebali po pozadini ubojstva novinara, osnivača i vlasnika tjednika 'Nacional', Ive Pukanića. Točnije, u toj emisiji, koja na kraju nikada nije ni emitirana, došli smo do podataka da iza Pukanićevog ubojstva zapravo stoji mafija koja je toliko povezana s vlastima u Hrvatskoj da se više ne zna tko je s ove strane, a tko s one strane zakona", rekao je Latin

Foto: Mario Strmotić (arhiva)Foto: Mario Strmotić (arhiva)"Hrvatska, ovakva kakva je sada, ne bi smjela u Europu, ali joj se na neki način progledalo kroz prste. Ne bi smjela, ne samo što se tiče slobode medija, nego i stanja u pravosuđu", kazao je Denis Latin u intervjuu za banjalučki Fokus. Latin se latio i teme o ukinutoj Latinici, otkrivši razlog koji je po njegovom mišljenju presudio toj dugogodišnjoj emisiji.

"Latinica' je prekinuta onog trenutka kad smo malo dublje zagrebali po pozadini ubojstva novinara, osnivača i vlasnika tjednika 'Nacional', Ive Pukanića. Točnije, u toj emisiji, koja na kraju nikada nije ni emitirana, došli smo do podataka da iza Pukanićevog ubojstva zapravo stoji mafija koja je toliko povezana s vlastima u Hrvatskoj da se više ne zna tko je s ove strane, a tko s one strane zakona", rekao je Latin, koji je dosta razočaran činjenicom da su za ukidanje njegove emisije i izbor Hloverke Novak-Srzić za glavnog urednika HTV-a glasali predstavnici Srba u Programskom vijeću HTV-a, iako se, kaže, Latinica hrabro bavila temama poput ratnim zločinima nad hrvatskim Srbima.

"Razočaran sam jer su otvoreno podržali opciju koja ih je počistila iz Hrvatske tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća", objasnio je Latin.

Vezane vijesti

Latinov povratak u Dnevnik

Latinov povratak u Dnevnik

Denis Latin vraća se u središnji Dnevnik. Godinu i pol od ukidanja njegove 'Latinice' i preseljenja na poslove 'osmišljavanja nove unutarnjopolitičke… Više

Komentari

registracija
20/6/11

etna47, 02.11.11. 12:20

Velika je geška bila kada su ti dozvolili da javno nastupaš na HRT-u, jer ti si zastupao ĆIRILICU,
a ne LATINICU odnosno Srbe,a ne Hrvate zato
ne samo da te se HRT rješio nego te treba i zatvoriti. Previše si ti i tvoj "tim" nanjeli BOLI i LAŽI HR-narodu. Neka te bude sramota za sva vremena.


registracija
12/12/10

hazl113, 02.11.11. 12:38

etna47
Eto vidiš kako se otkrivaš. Očito i ti spadaš u ratne profitere i one HDZ-ovce koji su se okoristili ovim ratom na bilo koji način. Latin i njegova Latinica je bila najbolja emisija na malim ekranima i nadam se da će nakon izbora kada maknu sve krakove HDZ-ove hobotnice ona nastaviti sa radom i mogu si samo misliti koje će sve teme biti otvorene. Jasno da će sigurno kao prvu emisiju prikazat i ovu zabranjenu u vezi Pukija koju sam ja na sreću imao prilike vidjeti. Ako je HTV kojim slučajem tu Latinicu izbrisao, imam je ja na DVD-u tako da materijal nije izgubljen. A ti "etna47" uživaj još samo malo dok možeš.


registracija
20/6/11

etna47, 02.11.11. 12:58

Ne "azile" ja ti spadan u DRGOVOLJCE DOMOVINSKOG RATA 1991, a ovaj tvoj ološ i ti neznam kome pripadate, a jedno jest niste HRVATI.


registracija
24/3/10

bagsy, 02.11.11. 13:22

siguran sam da će doći vrijeme za slučaj pukanić,
a dragovoljca domovinskog rata je bilo s jedne i druge strane,istina nekako uvijek nađe put


registracija
12/12/10

hazl113, 02.11.11. 14:18

etna47
Vidiš, termin Dragovoljac se zloupotrijebio, jer svi oni koji su mobilizirani 1991 imaju status Dragovoljca, a to nisu. Dragovoljac je onaj koji se sam javio među kojima sam i ja, ali ne u HV, već u HOS. Tek kasnije sam bio u HV, tako da naziv Dragovoljac 90% ljudi ne zaslužuje. Nije isto biti mobiliziran, ili se sam javiti, a to ti najbolje znaš u koju grupu "Dragovoljaca" pripadaš. Kod tebe je najveći problem što si zasljepljen tvojim HDZ-om pa ne vidiš dalje od Trga Žrtava Fašizmu. Možda to i ne želiš, jer ti je netko popapao pamet. Očito se ponosiš Đakićem, pa ga pitaj na koji je naćin i gdje ranjen. Ne ono što kakti svi znaju, nego pravu istinu. Pun mi je kufer "lažnjaka".


registracija
11/1/10

fluid, 03.11.11. 15:47

hazl113@. Malo bih te ipak korigirao.Mada mi se sve ovo jako gadi, jer su moji motivi u ovom ratu bili jači i čišći nego što je to do sada prikazano kroz bilo koji oblik opisa obrane i domoljublja,nemam puno izbora na ovo jadno stvoreno stanje gdje su teze apsolutno zamjenjene.Tako ološ postade pravi branitelj a lažnjaci relativiziraše prave branitelje.Doktori blagosloviše silne stradalnike u ratu i krčmenje Hrvatske ide i kroz taj sektor.Braniteljski sektor.Branitelji neznaju šta bi.Šute i uzimaju darovano a najgore je što to uzimaju i oni koji to uopće nisu zaslužili.Zaslužni neznaju kako da se otresu ovih pa i oni šute.To je jad i bijeda rata u Hrvatskoj (to jest poratno vrijeme kada se sve i izvitoperuje)A sada tebi mala digresija hazi113.Pitam te da li bi se ti imao gdje javiti kao dragovoljac da smo mi ,prije vas,poklekli pred naletom Srba i JNA?Ti si,kažeš dragovoljac iz 91.god.?Ok.A ja sam ustrojavao borbene grupe(službeno-dakle nisam dragovoljac već sam to bio po službenoj dužnosti!!??)tako da budući dragovoljci imaju gdje doći i formalizirati svoj status.I to ne od 91.već od 12.mjeseca 90.god.Ne mislim da su moje zasluge veće od dragovoljačkih.Apsolutno ne.No mi smo otrpili taj prvi udar.Ali smo mogli također i birati;borba za Hrvatsku ili druga strana.Naravno da je moj(naš)odabir 90.god.bio ispravan i jedino moguć.A to je obrana Hrvatske.Svojom odlukom sam odabrao stranu.I dragovoljci i mladići koji su bježali iz JNA,su imali "službeno utočište"gdje su bili prihvaćeni i gdje su stekli legalitet boraca.Jesi svjestan da bez toga to nebi bilo moguće?Nije dobro razdvajanje branitelja.Osim u borbenom i neborbenom sektoru.To je prevelika razlika.Ostalo nebih uopće dovodio u pitanje i još manje razdvajanja.I ja sam sa prve crte bojišnice a nisam takozvani dragovoljac po tvojim (vašim)mjerilima.I u čemu si ti zaslužniji?Šta si to ti više učinio od mene(ili od mnogih drugih koji nisu dragovoljci po tvojim kriterijima?)?Nije dobro što o ovome ovako raspravljamo.Točno me je sram na šta se sve svelo ali,natjerani smo lošim zakonskim rješenjima cjelokupnoga rata od strane vlasti.Vlast je smišljeno stvorila ove preduvjete a da bi mogla manipulirati činjenicama,istinama i lažima.U svemu tome svi gubimo.Lažnjaci ne gube ništa no mi ostali gubimo od dostojanstva do prava.A to je rezultat loših i tragičnih rješenja koja su u svezi rata i branitelja do sada donošeni od strane HDZ-a ponajviše.A sve počinje još od 92.god.kada se svjesno počinje dijeliti branitelje i podržavati tenzije između različitih skupina branitelja.I do danas je tako.O tome mi pričaj hazli113.


registracija
11/1/10

fluid, 03.11.11. 15:53

Što se tiče ukidanja Latinice,to je direktno ukidanje demokracije.Ne samo ukidanje nego ubijanje.To je zločin koji će se ponajviše lomiti na leđima građana kojima će informacije biti uskraćene i reducirane.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika