02.11.2011. / 12:21

Autor: Martina Čizmić

Odobreno Assangeovo izručenje Švedskoj

Assange i njegovi odvjetnici imaju rok od 21 dan za žalbu na odluku o čemu će odlučivati Vrhovni sud

Julian AssangeJulian AssangeBritanski Visoki sud donio je odluku kojom odobrava izručenje osnivača Wikileaksa, Juliana Assangea Švedskoj koja ga traži zbog istrage u dva slučaja seksualnog napastvovanja i silovanja.

Suci su zaključili kako ne postoje pravne prepreke za izručenje Assangea nakon što je proteklih 11 mjeseci proveo u kućnom pritvoru u Velikoj Britaniji.

Assange i njegovi odvjetnici imaju rok od 21 dan za žalbu na odluku o čemu će odlučivati Vrhovni sud. Ukoliko dođe do toga, raspravljati će se i o europskom nalogu za uhićenje, koji je u proteklih nekoliko mjeseci bio predmet rasprava u većini europskih država, pa tako i Velikoj Britaniji.

Nastavak pravne borbe Assangea mogao bi označiti i početak kraja za Wikileaks koji se već godinu dana bori sa blokadom računa i donacija diljem svijeta, a sve zbog objave diplomatskih depeša koje su otkrile škakljive pojedinosti iz pozadine svjetske politike.

Vezane vijesti

Prijateljske: Francuzi uvjerljivi, Ukrajinci blijedi

Prijateljske: Francuzi uvjerljivi, Ukrajinci blijedi

Laurent Blanc, izbornik francuske nogometne reprezentacije, može biti vrlo zadovoljan zadnjom provjerom svoje selekcije pred Euro. Francuska je u Le… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika