02.11.2011. / 14:29

Autor: Nacional.hr

Operteri na udaru - AZTN istražuje namještanje cijena mobilnih usluga

Operateri pak odbacuju bilo kakve insinuacije da je bilo dogovora. Ističu kako surađuju s drugim operaterima, ali u okviru zakona te da je odluka o promjeni cijene bila poslovna odluka

Pod istragom su sva tri operateraPod istragom su sva tri operateraAgencija za zaštitu tržišnog natjecanja prije nešto više od mjesec dana započela je istragu mobilnih operatera u Hrvatskoj pod sumnjom da su dogovorno istodobno poskupili svoje usluge.

Kako piše Poslovni dnevnik, AZTN sumnja da su tri operatera, HT, Vipnet i Tele2 dogovorili istodobno poskupljenje cijena svojih usluga od 1. listopada 2009. godine kada su promijenili obračunsku jedinicu za prvu minutu razgovora.

U AZTN su potvrdili kako je istraga u tijeku, ali i istaknuli kako do kraja istrage ne mogu ništa komentirati. Ukoliko AZTN utvrdi da su operateri prekršili zakon međusobnim dogovorom može ih kazniti do maksimalnih 10 posto prihoda u mobilnom segmentu. To bi značilo od 100 milijuna za Tele2 do 450 milijuna kuna za Hrvatski telekom.

Operateri pak odbacuju bilo kakve insinuacije da je bilo dogovora. Ističu kako surađuju s drugim operaterima, ali u okviru zakona te da je odluka o promjeni cijene bila poslovna odluka.

Vezane vijesti

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

VIPnet jedini ostvario rast u poslovima s državom

Državne institucije i javna poduzeća lani su potrošili 128,3 milijuna kuna na nabavu telekom usluga, što je 45 posto manje u odnosu na 2010. HT -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika