02.11.2011. / 15:28

Autor: Nacional.hr

Uživajte na 7. Vip Zagreb Jazz Festivalu

Ulaznice za koncerte u sklopu Vip Zagreb Jazz Festivala mogu se kupiti u Aquarius CD shopu Klasika & Jazz u Varšavskoj 11

Sedmo izdanje Vip Zagreb Jazz Festivala održat će se od 10. do 13. studenog u kinu Studentskog centra i ponovno će predstaviti redom velika imena današnje jazz scene.

Tako će Vip Zagreb Jazz Festival 10. studenog otvoriti McCoy Tyner Trio featuring Jose James i Chris Potter. McCoy Tyner jedan je od najutjecajnijih klavirista čija je glazba oblikovala moderan jazz, a izdao je čak 80 albuma, dobio četiri Grammyja i prestižnu nagradu Jazz Master. Druga je večer rezervirana za slavnog jazz gitarista Pata Methenyja, dobitnika 18 Grammyja i tri zlatne ploče, poznatijeg po svom sastavu Pat Metheny Group koji je višestruko proglašavan najboljim električnim sastavom na svijetu. U subotu, 12. studenog, koncert će održati jedan od najcjenjenijih blues glazbenika mlađeg naraštaja, gitarist i klavijaturist Lucky Peterson, dok će posljednju večer festivala na pozornicu Kina SC-a stati tenor saksofonist Pharoah Sanders i njegov kvartet, poznati po prepoznatljivom prodornom zvuku i emotivnom glazbenom pristupu.

Ulaznice za koncerte u sklopu Vip Zagreb Jazz Festivala mogu se kupiti u Aquarius CD shopu Klasika & Jazz u Varšavskoj 11 po cijenama od 100 kuna (Lucky Peterson), 150 kuna (McCoy Tyner Trio featuring Jose James & Chris Potter / Pharoah Sanders Quartet) te 250 kuna (Pat Metheny Trio with Larry Grenadier & Bill Stewart).

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika