02.11.2011. / 15:35

Autor: Nacional.hr

Peugeot predstavio novi model 208

Tehnologija motora zadnje generacije i generalizacija sistema mikro hibrida e-HDi, dodatak su na uštede u masi i aerodinamičnosti vozila.

Peugeot 208Peugeot 208Peugeot je predstavio novi model u B segmentu - Peugeot 208, koji će na tržištu biti dostupan u proljeće 2012. godine.

Novi model 208 teži manje od tone, vrlo je kompaktan, a istovremeno mu je povećan prtljažnik i prostor kod stražnjih sjedala.

Vanjski izgled karakteriziraju "plutajuća" prednja maska, svjetla i stražnji farovi u obliku bumeranga. I unutrašnjost je doživjela redizajn. Vozačka pozicija je u cijelosti ponovno osmišljena da bi postala potpuno intuitivna i evidentna. Volan je smanjenih dimenzija, a tu su i head-up dislay i veliki screen touch ekran.

Emitirajući u prosjeku 34 g/km CO2 manje u odnosu na 207, 208 se pozicionira kao lider u svom segmentu. Tehnologija motora zadnje generacije i generalizacija sistema mikro hibrida e-HDi, dodatak su na uštede u masi i aerodinamičnosti vozila.

S pet motora, od kojih su četiri opremljena Stop & Start sistemom nove generacije (e-HDi), ponuda dizela počinje sa 87 g/km CO2, ili 3,4 l /100 km i nikad ne prelazi 99 g. 208 dolazi s novim benzinskim motorima s 3 cilindra 1.0 i 1.2 l VTi, izrazito učinkovitim, s ponudom koja počinje od 99 g/km CO2, ili 4,3 l /100 km.

S 25% « zelenih materijala » (recikliranih ili prirodnog porijekla) koji čine njegovu polimernu masu, on prelazi u novu etapu u pogledu eko-koncepcije. Prvi put na svijetu, stražnji branik i grupa moto-ventilatora su u potpunosti izrađeni od ovih materijala. Ovaj tip branika, samo on, omogućit će uštedu 1600 tona benzina u godini dana.

Vezane vijesti

Električni automobili - skupa greška?

Električni automobili - skupa greška?

Euforija od prije tri, tri i pol godine je splasnula. Tadašnja vladajuća koalicija u Berlinu postavila si je veliki cilj: Njemačka je trebala postati… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika