02.11.2011. / 18:15

Autor: Hina

Barroso: Grčko 'NE' planu imalo bi nesagledive posljedice

Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso pozvao je u srijedu na političko i nacionalno jedinstvo u Grčkoj, upozorivši da bi odbijanje programa pomoći za tu zemlju imalo nesagledive posljedice.

Jose Manuel BarrosoJose Manuel BarrosoPredsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso pozvao je u srijedu na političko i nacionalno jedinstvo u Grčkoj, upozorivši da bi odbijanje programa pomoći za tu zemlju imalo nesagledive posljedice.

"Želim uputiti hitan i iskren poziv na nacionalno i političko jedinstvo u Grčkoj", rekao je Barroso po dolasku u Cannes, gdje u četvrtak počinje summit skupine najbogatijih zemalja G20. Barrosovu izjavu objavio je njegov ured u Bruxellesu.

Summit G20 u Cannesu mogao bi se pretvoriti u još jedan krizni sastanak za spas eurozone nakon što je grčki premijer George Papandreu najavio referendum o programu pomoći koji je teškom mukom dogovoren na summitu eurozone 26. i 27. listopada.

U Cannesu će se u srijedu održati sastanak njemačke kancelerke Angele Merkel, francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, predstavnika europskih institucija i Međunarodnog monetarnog fonda. Sastanku će se pridružiti i grčki premijer George Papandreu.

"Mi u Europskoj uniji dogovorili smo se o dalekosežnim mjerama za potporu Grčkoj. Ali za provedbu tih mjera od ključne je važnosti stabilnost u zemlji. Bez prihvaćanja programa pomoći EU-a i MMF-a, uvjeti za grčke građane postat će još teži, posebice za one najslabije. Posljedice bi bilo nemoguće sagledati. Stoga pozivam vladu i političke vođe u Grčkoj da pokažu spremnost za nacionalno i političko jedinstvo kako bi osigurali najširu potporu koja je potrebna za provedbu programa", istaknuo je Barroso.

Vezane vijesti

Ciparski poziv u pomoć

Ciparski poziv u pomoć

Cipar je u ponedjeljak postao peta zemlja eurozone koja je zatražila financijsku pomoć Europske unije, a ciparska je vlada objavila kako će… Više

Komentari

registracija
20/5/09

BXLCRO, 02.11.11. 19:28

Pa to ce se i dogoditi ako ne s Grckom onda s nekom drugom!?


registracija
17/12/10

zmaj, 02.11.11. 19:53

Bravo Grci, kolike god lijenčine bili, zajebancija s poslom, 13., 14. plaća, ogromni javni sektor... tralalal-blablalala, ne dajte da vas pokori stoka cionistička, s tim toaletnim papirom da vam otmu zemlju, to i jest cilj!!!

BRAVO GRCI JOŠ JEDNOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 02.11.11. 20:06

Grci drzite stecene privilegije( u odnosu na glupe germane ) 14 placa,premije za dolazak na posao,debela mirovina sa 55 godina starosti,a neka blesava Europa radi.


registracija
3/1/10

GULLWING, 02.11.11. 20:42

Pravoslavcima je presušio izvor i ne bi štedili.....


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika