03.11.2011. / 11:10

Autor: Nacional.hr

HDZ-ov problem s financijama

Nositelji lista (do)nose i novac?

Ideja da osobnim mjenicama jamče za stranački kredit nekima je u stranci neprihvatljivo, djelomično i zbog toga što još nisu poznati nositelji svih lista

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaHDZ je mjesec dana prije izbora u 'blokadi' zbog Uskokove istrage. Čelnici HDZ-a uključujući Domagoja Miloševića, kažu kako su za kredit spremni založiti osobnu imovinu. Sve je izglednije kako će nositelji lista sami financirati predizbornu kampanju, izvještava tportal.

Tako tvrdi neimenovani izvor blizak stranci, a nositelji lista morat će prikupiti nešto manje od milijun kuna. Ideja da vodeći ljudi HDZ-a osobnom imovinom jamče za kredit kojim bi se financirala kampanja potekla je od hrvatske premijerke Jadranke Kosor. Ideja da osobnim mjenicama jamče za stranački kredit nekima je u stranci neprihvatljiva, djelomično i zbog toga što još nisu poznati nositelji svih lista. Postavlja se i pitanje sigurnosti osvajanja mandata, kao i ono u slučaju jamčevine nositelja liste, koji nakon toga ne bi mogao utjecati na poredak ostalih kandidata na njegovoj listi.

Dodajmo kako je HDZ u 2010. godini ostvario zaradu od 10.3 milijuna kuna, a u kampanji maksimalno mogu potrošiti 15 milijuna kuna.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika