03.11.2011. / 11:55

Autor: Totalsport

Otkazani slalomi skijašica i skijaša u Leviju

Međunarodna skijaška federacija (FIS) razmatra opcije novih termina za nadoknađivanje otkazanih slaloma. Sljedeće informacije po tom pitanju mogu se očekivati 6. studenog

Ivica KostelićIvica KostelićIznadprosječno toplo vrijeme u Finskoj uzrokovalo je otkazivanje utrka u slalomu za skijašice i skijaše u Svjetskom kupu, koje su bile na rasporedu 12. i 13. studenog.

Do kraja listopada nigdje nije napadao snijeg u Finskoj, a temperature zraka u toj zemlji su dosta iznad prosjeka za ovo doba godine. Zanimljivo, listopad je bio osmi mjesec u nizu u Finskoj u kojem su temperature zraka bile više od prosjeka.

Devijacija je bila pogotovo velika na sjeveru zemlje, gdje su temperature bile za četiri stupnja više od prosjeka u to doba godine.

Kako meteorolozi nisu predvidjeli nikakvu nadolazeću hladnu frontu, organizatori ženskog i muškog slaloma u Leviju bili su primorani otkazati natjecanja. Naime, ne bi im pomogla niti upotreba uređaja za prozvodnju umjetnog snijega, koji se ne bi mogao održati jer jednostavno nije dovoljno hladno.

Međunarodna skijaška federacija (FIS) razmatra opcije novih termina za nadoknađivanje otkazanih slaloma. Sljedeće informacije po tom pitanju mogu se očekivati 6. studenog.

Vezane vijesti

Kröll pao s motocikla, završio na operaciji

Kröll pao s motocikla, završio na operaciji

Aktualni pobjednik Svjetskog kupa skijaša u spustu, 31-godišnji Austrijanac Klaus Kröll, u utorak je pri rekreativnoj vožnji pao s motocikla-krosera… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika