03.11.2011. / 12:41

Autor: Totalsport , Nacional.hr

Ferguson: Rooney je u vezi bio fantastičan

Dodajmo kako će dugovječni menadžer, danas 69-godišnjak, proslavit 25. obljetnicu treniranja Manchester Uniteda u nedjelju, dan nakon prvenstvenog dvoboja 11. kola, u kojem United na Old Traffordu dočekuje Sunderland

Sir Alex FergusonSir Alex FergusonMenadžer Manchester Uniteda, Sir Alex Ferguson, smatra da je njegova momčad uzela vrlo važna tri boda protiv rumunjske momčadi Otelul Galatija u borbi za plasman u osminu finala Lige prvaka.

United je golovima Valencije i Rooneyja svladao rumunjsku momčad na Old Traffordu rezultatom 2-0, te se remijem Benfice protiv Basela izjednačio na vrhu skupine-C Lige prvaka s portugalskom momčadi.

- Ovo je vrlo vrijedna pobjeda. Protivnik je bio iznimno agresivan, dobro su se branili, pritiskali su nas na svim djelovima terena što nam je otežalo da provedemo našu igru u djelo - rekao je nakon utakmice Ferguson.

- Pobjeda nam puno znači jer bi eventualnim slavljem protiv Benfice osvojili prvo mjesto u skupini - veli menadžer Uniteda.

Ferguson je bio zadovoljan, ali ne i iznenađen Rooneyjevom predstavom u veznom redu.

- Smatram da je bio fantastičan u veznom redu. Njegov pregled igre i izbor dodavanja bili su jako dobri. Noćas je Rooney definitivno bio naša prevaga. Mislim da bih ga stavio na tu poziciju i protiv puno jačih momčadi od Otelula.

Sam Rooney ne bi imao ništa protiv toga ako je vjerovati njegovim riječima.

- Igrao sam na toj poziciji puno puta kada sam bio mlađi. Dobivate puno lopti, a i morali smo se braniti u dosta navrata večeras. Ako me menadžer zatraži da ponovno zaigram u veznom redu rado ću to i napraviti. Ne znam da li je ovo dugoročna odluka, to je na Fergusonu - rekao je Rooney o svojoj "novoj" poziciji.

Spomenimo još da se napadač "crvenih vragova", Michael Owen, ponovno ozlijedio i da je morao napustiti travnjak nakon svega 10 minuta igre.

- Velik je to udarac za mladića. Otišao mu je butni mišić. Suosjećam s njim. Teško je reći koliko će ovog puta morati izostati s terena - rekao je Ferguson.

Dodajmo kako će dugovječni menadžer, danas 69-godišnjak, proslavit 25. obljetnicu treniranja Manchester Uniteda u nedjelju, dan nakon prvenstvenog dvoboja 11. kola, u kojem United na Old Traffordu dočekuje Sunderland.

Tijekom karijere na klupi mančesterskog kluba Škot je osvojio rekordnih 27 trofeja, s time da je prošle godine napokon pretekao Liverpool u borbi najtrofejnijih engleskih klubova po broju naslova prvaka. United sada vodi 19-18.

Trener koji će u subotu 1049. put voditi United u službenoj utakmici bez usporedbe je najtrofejniji trener današnjice s 12 premierligaških naslova, dvije Lige prvaka, pet FA Cupova i jednim naslovom Svjetskoga klupskog prvaka.

Vezane vijesti

Füchse Berlin izborio Ligu prvaka

Füchse Berlin izborio Ligu prvaka

Rukometaši Füchse Berlina, čije boje brane hrvatski rukometaši Ivan Ninčević i Denis Špoljarić, osigurali su nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika