03.11.2011. / 13:34

Autor: Hina

Dragan Čović na novom suđenju izjavio da nije kriv

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović izjasnio se u četvrtak pred županijskim sudom u Sarajevu kako se ne osjeća krivim po optužnici koja ga tereti za zloporabu položaja i ovlasti iz 2000. godine, kada je obnašao dužnost ministra financija Federacije BiH.

Dragan ČovićDragan ČovićPredsjednik HDZ BiH Dragan Čović izjasnio se u četvrtak pred županijskim sudom u Sarajevu kako se ne osjeća krivim po optužnici koja ga tereti za zloporabu položaja i ovlasti iz 2000. godine, kada je obnašao dužnost ministra financija Federacije BiH.

Optužnica tereti Čovića da je pogodovao tvrtki "Lijanovići" iz Širokog Brijega pri uvozu sirovina za mesne prerađevine tako što ih je oslobodio plaćanja posebnih pristojbi.

Na taj način, kako stoji u optužnici, federalni je proračun oštećen za iznos od 1,8 milijuna konvertibilnih maraka (oko 900 tisuća) eura.

Nakon Čovićeva izjašnjenja, sarajevski sud treba odrediti sudsko vijeće koje će voditi postupak i zakazati glavnu raspravu.

Draganu Čoviću ranije je već suđeno zbog slučaja "Lijanovići" pred sudom BiH.

U prvostupanjskom postupku on je proglašen krivim i osuđen na pet godina zatvora, no ta je presuda u drugostupanjskom postupku poništena.

Sud BiH nakon toga proglasio se nenadležnim za cijeli slučaj a predmet je prepušten županijskom tužiteljstvu u Sarajevu koje je podignulo novu optužnicu.

Čoviću je suđeno i pred županijskim sudom u Mostaru po optužnici za nezakoniti prijenos državnog udjela u tvrtki "Eronet", no on je u lipnju ove godine u tome predmetu oslobođen.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika