03.11.2011. / 13:53

Autor: Nacional.hr

Slovenski ministar rukama i nogama protiv Agrokora

Koliko god njegov govor zvučao zanimljivo, činjenica je da on kao ministar na odlasku i nema neke mogućnosti osporiti prodaju Mercatora Agrokoru

Dejan ŽidanDejan ŽidanPokušaj hrvatskog koncerna Agrokor da kupi slovenski trgovački lanac Mercator već je jednom bio osujećen zbog "zaštite nacionalnih interesa". Iako je ovoga puta prodaja Mercatora u hrvatske ruke izglednija nego ikad, još uvijek postoje pojedini članovi slovenske vlade koji se ne mogu pomiriti s tom činjenicom.

Tako je ministar za poljoprivredu, šumarstvo i prehranu Dejan Židan otvoreno rekao kako prodaja Mercatora ugrožava prehrambeni sektor u Sloveniji. Kako prenose Finance, ministar Židan smatra da će prodaja Mercatora ugroziti plasman slovenskih proizvoda na police trgovina.

"Ukoliko ne uspijemo zašitit trgovinske sisteme tako da oni nastave prodavati slovensku hranu, to će biti najveća prijetnja slovenskom seljaku", rekao je Židan te poručio kako će učiniti sve što je u njegovoj mogućnosti da zaštiti Mercator.

Koliko god njegov govor zvučao zanimljivo, činjenica je da on kao ministar na odlasku i nema neke mogućnosti osporiti prodaju Mercatora Agrokoru. To može napraviti jedino Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja.

Inače, podsjetimo, Židan je već javno iskazivao svoj otpor ulasku Agrokora na slovensko tržište ističući kako će tako Agrokorovi proizvodi istisnuti slovenske sa polica trgovina.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika