03.11.2011. / 15:03

Autor: Nacional.hr

Nakon 10 godina partnerstva, razilaze se Sony i Ericsson

Dvije tvrtke koje su ujedinjenjem postale značajniji igrač na tržištu mobilnih telefona, razilaze se sporazumno

Sony Ericsson postojao je punih 10 godinaSony Ericsson postojao je punih 10 godinaSony i Ericsson objavili su zajedničku izjavu u kojoj ističu kako su okončali zajedničko partnerstvo koje je trajalo proteklih deset godina.

Dvije tvrtke koje su ujedinjenjem postale značajniji igrač na tržištu mobilnih telefona, razilaze se sporazumno. Sony će za Ericssonov udio u partnerstvu platiti 1,05 milijardi eura, a u vlasništvu će im ostati i brojni patenti povezani sa bežičnom tehnologijom u mobilnim uređajima.

"Prije deset godina oformili smo zajedničku tvrtku, čime smo spojili Sonyevo poznavanje potrošača i Ericssonovu stručnost u telekomunikaciji. To je bio savršen spoj za razvoj mobilnih telefona. Danas smo napravili logičan korak naprijed. Sada ćemo se moći u potpunosti posvetiti povezivanju svih naših proizvoda", rekao je prvi čovjek Ericssona, Hans Vesberg.

Očekuje se da će Sonyevo preuzimanje Ericssonovog dijela tvrtke biti gotovo do siječnja 2012. godine.

Vezane vijesti

Sony Ericsson u gubitku zbog japanske katastrofe

Sony Ericsson u gubitku zbog japanske katastrofe

Švedski proizvođač mobitela Sony Ericsson objavio je u petak da je drugo tromjesečje zaključio s neto gubitkom od 50 milijuna eura zbog nepovoljnog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika