04.11.2011. / 17:35

Autor: Hina

Milanović: Izađite na izbore, ništa još nije gotovo

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović istaknuo je danas, odgovarajući na novinarska pitanja o anketama koje Kukuriku koaliciji daju veliku prednost, kako još ništa nije gotovo i treba izaći na izbore te preuzeti odgovornost za promjene u zemlji.

Zoran MilanovićZoran MilanovićPredsjednik SDP-a Zoran Milanović istaknuo je danas, odgovarajući na novinarska pitanja o anketama koje Kukuriku koaliciji daju veliku prednost, kako još ništa nije gotovo i treba izaći na izbore te preuzeti odgovornost za promjene u zemlji.

Pozvao je građane da izađu na izbore, neka dobro razmisle i odaberu. "Izbori nisu gotovi, nisu još ni počeli", poručio je Milanović u izjavi novinarima nakon obilaska Mesne industrije Pivac u Vrgorcu.

Upitan kakvo će biti financiranje kampanje, koliko na nju planiraju potrošiti, Milanović je odgovorio da će biti u skladu sa zakonom, troškovno u skladu s limitima koje propisuje zakon, a vjerojatno i nešto manje od toga. "Ovo će za nas biti jedna od najjeftinijih kampanja do sada. Potrošit ćemo relativno najmanje i tome se radujem", naglasio je Milanović.

Mada ako se u kampanji troši legalno, preko računa, plaća porez i od toga netko prima plaću i kupuje hrvatske proizvode, opet nešto ide u proračun,... otvaraju se radna mjesta, onda i kampanja financijski ima više smisla, dodao je.

Kampanja je uvijek potrebna iz poštovanja prema biračima i da im se obratimo, a ne da potrošimo neki novac, jer je to, najčešće, nužno zlo. Kampanja traje duže od tri tjedna prije izbora, u kampanji ste cijelo vrijeme, cijeli život i karijeru. Pokušavamo se ljudima približiti i objasniti što ćemo raditi u ovoj pomalo izvanrednoj situaciji u kojoj jedno uhićenje smjenjuje drugo, jedna optužnica ide nakon druge, pokušavamo nekako doprijeti do ljudi i reći im što je bitno za Hrvatsku, istaknuo je Milanović.

Na upit kako komentira najavu iz Srbije da bi najbolje rješenje bilo povlačenje međusobnih tužbi za genocid, Milanović je odgovorio da su određeni elementi za hrvatsku tužbu čvrsti, a neki dugi nisu. Bitno nam je da uspijemo u tužbi, a ne da se parničimo 20 godina i zato ćemo morati sa Srbijom razgovarati kao partnerom.

Komentirajući, na traženje novinara, stanje u Grčkoj, Milanović smatra da se ono neće reflektirati na Hrvatsku. Ne smijemo ići tim putem to je primjer kako se može zlouporabiti povjerenje i živjeti debelo iznad vlastitih mogućnosti, kada one i nisu tako niske, ali želite previše , a ne možete to financirati. Moramo naučiti ono što neki u Europskoj uniji nisu, a to je da imaš koliko imaš, da se toliko možeš protegnuti i pokriti ili nešto malo iznad toga, ali da moraš stalno učiti, ulagati u sebe proizvoditi i da ne možeš živjeti na tuđi račun. To vrijedi za svakog pojedinca obitelj i državu, rekao je Milanović.

Ako ne budemo proizvodili kvalitetnu robu i prodavali je za dobru cijenu i od toga zarađivali, stvarali dohodak, onda Europska unija nema (puno) smisla za nas, ocijenio je.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 04.11.11. 19:36

Tako je izađite na izbore i glasajte za bolje sutra (ne za SDP). sites.google.com/site/financijskisustav/izbori-2011


registracija
11/1/10

fluid, 04.11.11. 22:04

Milanoviću,ako ovo uopće ikada čitaš,poruka za tebe.Staviš li zaista kadrove po stranačkim podobnostima na mjesta resornih ministara te osobe bez istinskog znanja za svaki resor ponaosob,nema ti spasa(nažalost ni nama).!!!Zadržiš li se isključivo na ideologiji neoliberalizma u kojemu će bankari i vlast biti iznad svega,pa i naroda od kojega živi,nema ni tebi ni nama spasa.Ne uključite li ti i tvoji partneri sve potencijale Hrvatske od Slavonije do Jadrana u jednu komponentu,ponoviti ćeš vjekovne hrvatske pogreške.Što Slavonija proizvede, Jadran mora prodati.SVE! I tada bude pomaka.Todorić je najveća prijetnja toj politici ali nije jedini.Interesi koji nisu narodni već tuđmanovsko-tajkunski,doći će i tebi i tvojima glave.Prije ili poslje!Kako to izgleda imaš priliku vidjeti sada kod HDZ-a."Svaka vrit dojde na šekret"-ne zaboravi.Očigledno da mnogi bježe od HDZ-ovske pošasti vama u krilo ali će se sutra isto tako okrenuti prema vama.Pamet u glavu i biraj kvalitetu koju Hrvatska sigurno ima.Kod sastavljanja listi sa ministrima,na samom početku će biti jasno kakvu ćeš politiku voditi. A tada...!!!???


registracija
2/1/11

prohujalo, 05.11.11. 06:45

istina je da nista nije gotovo, borba(citaj prijevara) nije zavrsena, narocito kad su korijeni duboko usadeni sto je slucaj kod trenutacnih gospodara....????
ti su vec odavno naucili sve trikove.........


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika