05.11.2011. / 09:17

Autor: Hina

Microsoft ponudio privremeno rješenje za virus Duqu

Microsoft je ponudio privremeno rješenje za uklanjanje štete od virusa Duqu, također poznatog kao "Sin Stuxneta", koji može utjecati na korisnike sustava Windows XP, Vista, Windows 7, kao i Windows Server 2008., objavio je u petak američki MSNBC News.

Microsoft je ponudio rješenje protiv virusaMicrosoft je ponudio rješenje protiv virusaMicrosoft je ponudio privremeno rješenje za uklanjanje štete od virusa Duqu, također poznatog kao "Sin Stuxneta", koji može utjecati na korisnike sustava Windows XP, Vista, Windows 7, kao i Windows Server 2008., objavio je u petak američki MSNBC News.

Tvrtka je ranije ovoga tjedna obećala ažurirati zaštitu dok se nosi s virusom koji odnosi žrtve putem e-maila s Microsoft Word privitkom. Virus nije u e-mailu, već u privitku. Istraživač tvrtke Symantec je rekao da ako korisnik otvori Word dokument, napadač može preuzeti kontrolu nad računalom i tragati okolo za podacima u mreži organizacije, a virus može sam sebe replicirati.

Da biste saznali može li vaše računalo biti u opasnosti, posjetite Microsoft stranicu sigurnosti gdje možete dobiti privremeni popravak. Tvrtka je također objavila da radi na "visokokvalitetnom sigurnosnom rješenju" za Duque.

"Savjetodavna služba za sigurnost pruža zaobilazno rješenje koje se može primijeniti na bilo koji Windows sustav", napisao je Jerry Bryant, iz Microsoftove Trustworthy Computing Group na blogu tvrtke. Bryant ističe da je zaobilazno rješenje vrlo jednostavno za primjenu.

Istraživači sigurnosti računala postali su svjesni postojanja Duqua u listopadu, kada je Symantec objavio da je pronađen virus koji je sadržavao kod sličan Stuxnetu, računalnom 'crvu' za koji se vjeruje da je uzrokovao znatne štete na iranskom nuklearnom programu.

Vezane vijesti

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Mobilni telefon Huawei Ascend s Windows Phone 8 operativnim sustavom

Huawei je najavio da će proširiti partnerski odnos s Microsoftom i kreirati prvi Huawei pametni telefon s Windows Phone operativnim sustavom. Novi će… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika