05.11.2011. / 09:46

Autor: Hina

Skandal u vezi News Corpa širi se uhićenjem novinara Suna

Skandal koji je zahvatio News Corp Ruperta Murdocha u petak je zaprijetio širenjem na još jedno izdanje te medijske kuće s obzirom da su izvori rekli da je novinar lista Sun uhićen pod optužbem za podmićivanje policije.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaSkandal koji je zahvatio News Corp Ruperta Murdocha u petak je zaprijetio širenjem na još jedno izdanje te medijske kuće s obzirom da su izvori rekli da je novinar lista Sun uhićen pod optužbem za podmićivanje policije.

Policija koja istražuje događaje u tabloidu News of the World u skandalu koji je izbio zbog prisluškivanja telefona rekla je da je uhitila 48-godišnjaka u vezi s navodima o plaćanju policije. Glasnogovornik britanskog dijela News Corpa, News Internationala, rekao je da je jedan njihov djelatnik uhićen.

Dva izvora iz tvrtke rekla su da je uhićen novinar lista Sun Jamie Pyatt koji je pratio otmicu i ubojstvo britanske školarke Milly Dowler čiji je slučaj imao središnju ulogu u skandalu oko prisluškivanja telefona ranije ove godine.

The Sun, najtiražniji britanski dnevnik, sestrinski je list 168 godina starog News of the Worlda kojeg je News Corp ugasio u srpnju.

Vijesti o uhićenju novinara Suna bit će nov udarac toj medijskoj mreži koja je ustrajna tvrdila da su nezakonite prakse špijuniranja telefonskih poruka i plaćanja policije bile ograničene na News of the World.

U petak je glasnogovornik policije rekao da je gotovo 5800 ljudi bilo izloženo špijuniranju telefonskih poruka, oko 2000 više no što se prvotno mislilo. Istrage plaćanja policije od novinara za informacije proizašle su iz istrage o nezakonitom špijuniranju telefona.

Pyatt je objavio priču o princu Harryju u nacističkoj odori na zabavi a nedavno i o 92-godišnjakinji kojoj nije dopušteno da kupi alkohol jer nije mogla dokazati da je iznad dopuštene dobne granice za kupovinu alkohola.

Vezane vijesti

Oh, divne li igre!

Oh, divne li igre!

Glasoviti istraživački novinar i dokumentarist John Pilger objavio je na svojoj službenoj stranici kritički osvrt na aktualnu istragu lorda Briana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika