05.11.2011. / 11:54

Autor: Hina

'Nisam pogodovala Pevecu, to su podmetanja i znam čija'

Nezavisna saborska zastupnica i bivša gradonačelnica Bjelovara Đurđa Adlešič opovrgnula je danas da je pogodovala tvrtki "Pevec" 2006. godine u prodaji gradskoga zemljišta, koje je, kako kaže, prodano na javnom natječaju, a ne izravnom pogodbom.

Đurđa AdlešičĐurđa AdlešičNezavisna saborska zastupnica i bivša gradonačelnica Bjelovara Đurđa Adlešič opovrgnula je danas da je pogodovala tvrtki "Pevec" 2006. godine u prodaji gradskoga zemljišta, koje je, kako kaže, prodano na javnom natječaju, a ne izravnom pogodbom.

"Ništa u mojem mandatu nije prodavano izravnom nagodbom, pa ni to zemljište u bjelovarskoj poduzetničkoj zoni. Ono je prodano na ponovljenom javnom natječaju jer se na prvi natječaj nitko nije javio", izjavila je za Hinu Adlešič, koja je, kaže, za navodnu prijavu USKOK-u doznala iz medija.

Adlešić kaže da je odluku o ponavljanju javnoga natječaja donijela gradska komisija koja se bavi procjenama zemljišta i u kojoj ona, kako tvrdi, nije sudjelovala.

"Nakon što se nitko nija javio na prvi natječaj, komisija je odlučila da se spusti cijena zemljišta i raspiše novi javni natječaj na koji se javila samo tvrtka Pevec", kaže Adlešič te ocjenjuje da bi se valjda još netko javio na natječaj da se radilo o "tako iznimno povoljnoj cijeni kako tvrde mediji".

Mediji su objavili kako se u kaznenoj prijavi tvrdi da je Đurđa Adlešič, dok je bila gradonačelnica Bjelovara, prodala tvrtki Pevec 10 hektara zemljišta za 3,1 milijun kuna, iako se njegova vrijednost procjenjuje na 52 do 70 milijuna kuna.

"Uobičajeno je da se zemljišta u poduzetničkim zonama prodaju po povoljnijim cijenama, a u ovom je slučaju prodaje zemljišta iz 2006. cijena na ponovljenom natječaju spuštena 50 ili 40 posto", kazala je bivša bjelovarska gradonačelnica. Napominje da je "tvrtka Pevec tada bila u ekspaniziji i nije se moglo sumnjati u njezino poslovanje".

O navodnoj kaznenoj prijavi USKOK-u kojom joj se, kako pišu mediji, stavlja na teret da je tvrtki Pevec omogućila imovinsku korist od 67 milijuna kuna na štetu grada Bjelovara, Adlešič je, kaže, doznala iz medija.

"Uvjerena sam da je to podmetanje čovjeka koji je želio besplatno dobiti to zemljište pa se nije ni javio na natječaj", rekla je Adlešič, koja nije željela otkriti o kome je riječ. "Bit će prilike da kažem čije je to djelo", poručila je.

U USKOK-u se jutros nije mogla dobiti potvrda informacije o kaznenoj prijavi protiv Đurđe Adlešič.

Vezane vijesti

U Libiji razminiranje po hrvatskome modelu

U Libiji razminiranje po hrvatskome modelu

Libija je zainteresirana za primjenu hrvatskog modela borbe protiv mina te za suradnju s hrvatskim tvrtkama koje se bave razminiranjem, proizvodnjom… Više

Komentari

registracija
9/3/11

ajme3meni, 05.11.11. 12:10

Đukica, Đukica, kako da vam vjerujemo kad ste nam lagali da ste diplomirali na Filozofskom fakultetu u Zagrebu a onda se ispostavili da ste izvanredno završili Pedagošku akademiju u Banja Luci i stekli VŠS a ne VSS.


registracija
6/9/11

Vlaisavljević, 05.11.11. 12:47

USKOK....očitite državu od zločinaca...kriminalaca....a u ovom slučaju se radi o kriminalu.Uvijek će svaki moćnik reći da nije moglo drukčije.....da je sve transparentno i po slovu zakona...a država uzduž i poprijeko opljačakna...a oni koji su kunu u pravdu,poštenje,prebogati.Kako? Kad se znade da do 90-e nisu imali fiću, a danas imaju stotine milijuna eura....? Uhitite BL učiteljicu,Čehokovu i ADZeovu desnu ruku.Ona je držale ljestve kriminalcima.


registracija
2/1/11

prohujalo, 06.11.11. 05:28

da covjek izgubi volju ostaviti komentar na ovakve budalastine.....unazad par godina nisam vjerovala......
upravo mi se to dogada........toliki kriminal i lazi koje i sama financiram....vrtim se u krug.....ne vidim izlaz


registracija
11/1/10

fluid, 06.11.11. 13:29

Gospođo Adlešić.Ništa posebno se ne događa upravo Vama.Ostaku Hrvata se događaju mnogo mnogo gore stvari.Vaša "dosljednost"da ničemu niste dosljedni ili da ste dosljedni od slučaja do slučaja,a koji Vama trenutno odgovara,je i polučila upravo to što sada žanjete.Neznam što Vam je tu čudno osim da zaista žanjete onako kako ste sijali.Sve loše proizilazi iz vaše 20-to godišnje političke aktivnosti.To je mastodont koji ste i Vi svojim učešćem,stvarali i gradili.Oportunizam Vam se neće uvijek isplatiti.I Vas mora,kao i HDZ a bogami i SDP ubuduće,stići rezultat naopake gradnje kuće.Kakve ste temelje udarali takvu statiku države sada imate.Tj.statika Vam puca po svim šavovima.Bili ste "dostojanstveni"u političkoj moći(ma kolika god ona bila-držali ste lojtre svemu tome),sada budite dostojanstveni u povratku rezultata i plodova Vaših stavova i oportunizma.Ipak sretno Vam bilo.Niste Vi najgore od ponuđenoga na sceni.Vi ste samo jedna od isturenih ali ipak sitnih duša naše hrvatske politike.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika