07.11.2011. / 13:02

Autor: Nacional.hr

Strpljivi Todorić: Ponudu za Mercator produžio za još osam tjedana

Podsjetimo, Slovenci će 4. prosinca na prijevremenim izborima birati novu vladu, a već se ranije po medijima spominjalo uplitanje politike u prodaju Mercatora

Ivica TodorićIvica TodorićSlovenski trgovački lanac Mercator službeno ima na stolu samo još jednog kupca - hrvatski koncern Agrokor. Nakon što su prošlog tjedna započeli pregovori o prodaji većinskog udjela u Mercatoru Todorićevom Agrokoru, postaloje jasno koliko je hrvatski koncern ozbiljno zainteresiran za kupovinu.

Kako pišu Finance, potvrdu toj ozbiljnosti dali su i kada su osnovnu ponudu za kupovinu Mercatora produžili za još osam tjedana kako bi se izbjeglo bilo kakvo nagađanje da je Agrokor iskoristio politički vakum u Sloveniji.

Podsjetimo, Slovenci će 4. prosinca na prijevremenim izborima birati novu vladu, a već se ranije po medijima spominjalo uplitanje politike u prodaju Mercatora.

Todorićevom Agrokoru takvo odgađanje može ići na ruku kako bi dodatno učvrstio svoju financijsku poziciju za preuzimanje Mercatora. Njegova inicijalna ponuda od 221 euro za dionicu i dalje je na stolu, uz napomenu da bi se ta ponuda mogla smanjivati ukoliko se bude otezalo s prodajom.

Inače, dionica Mercatora na Ljubljanskoj se burzi prodaje po 170 eura, pa je Agrokorova ponuda od 221 euro i više nego velikodušna.

Vezane vijesti

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Todorić sprema novu ponudu za Mercator

Koncern Agrokor počinje pripremati uvjetnu javnu ponudu dioničarima za kupnju slovenskog trgovačkog lanca Mercator, piše Poslovni dnevnik. Ovo je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika