08.11.2011. / 11:30

Autor: Nacional.hr

Kralj Tomislav i ban Jelačić 'pod istragom'

"Sada su oba ova osumnjičenika za ratne zločine pod nadzorom zbog opasnosti od bijega - obojica sjede na sredstvu za bijeg"

Spomenik kralju TomislavuSpomenik kralju TomislavuAktivisti Društvene mreže građana kao odgovor na nedavno uhićenje 91-godišnjeg Josipa Boljkovca, zbog navodnih ratnih zločina prije 66 godina, 'pokrenuli' su istragu nad kraljem Tomislavom i banom Josipom Jelačićem.

U pripćenju za medije objašnjavaju svoj 'potez'. "Saznali smo, naime, da je ministar baš gledao serijal Hrvatski kraljevi i shvatio da nije sve što je kralj Tomislav činio bilo baš u redu. Uzrujao se, zabuljio se u ekran prijeteći onim svojim sajko pogledom, sav u nevjerici. Dosjetio se i da je kralj Tomislav kamen temeljac hrvatske državnosti kao i antifašisti pa je odlučio udariti. Htio je odmah krenuti i poslao je svoje cajce da nadziru osumnjičenika. No poslao ih je na Trg bana Jelačića. Greškom, naravno. Da ne bi priznao da nema pojma što radi, ministar se sjetio kako je baš taj ban Jelačić također dobra meta za njegove istraživačke radove, s obzirom na grozote po kojima ga pamte u Mađarskoj (kojoj je ministrova partija poklonila jednu nama važnu tvrtku - iz ljubavi)", navode aktivisti.

"Sada su oba ova osumnjičenika za ratne zločine pod nadzorom zbog opasnosti od bijega - Spomenik banu Josipu JelačićuSpomenik banu Josipu Jelačićuobojica sjede na sredstvu za bijeg. Osim toga, u blizina oba ova sumnjivca za ratne zločine su i specijalci cajci spremni da uskoče s obzirom da oba sumnjivca posjeduju hladno oružje. Istraga je u tijeku, a doznajemo kako policija u slučaju kralja Tomislava već raspolaže s nizom svjedoka pokajnika, koji će dati svoj iskaz odmah nakon što kao i ostali mrtvaci glasaju na izborima za HDZ", piše u priopćenju.

Vezane vijesti

'Samopomoć' Građanske akcije protiv crkve i pedofilije

'Samopomoć' Građanske akcije protiv crkve i pedofilije

Aktivisti Građanske akcije oblijepili su naljepnicama crkve, župne urede i škole u Zagrebu te Slavonskom Brodu, upozoravajući na svećeničku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika