08.11.2011. / 11:26

Autor: Nacionalova redakcija

4 idealna načina da vratite strast u spavaću sobu

Dobar seks je preduvjet za dobru vezu. Ako na tom području malo zapinje, i drugi životni segmenti će s vremenom naići na probleme. Saznajte na koje je sve načine moguće kontrolirati seksualnu napetost, odnosno koji su najčešći razlozi smanjene seksualne želje i što poduzeti u takvim situacijama

Vratite strast u posteljuVratite strast u posteljuManjak strasti nije ništa neobično za partnere u dugim vezama, odnosno braku. Smanjena želja za seksom česta je pojava i kod osoba koje su, bez obzira na trajanje ljubavne veze, zatrpane svakodnevnim obavezama, a takvo stanje karakteristično je i za ljude koji imaju financijskih i nekih drugih problema. Situacija se dodatno počinje komplicirati ako partner, odnosno partnerica, seksualno zadovoljstvo počinje tražiti u tuđim posteljama. Iako se čini da rijetki parovi uspijevaju seksualnu napetost godinama održavati na najvišoj mogućoj razini, zaista postoje ljudi koji prema svojoj boljoj polovici osjećaju seksualnu napetost u istoj mjeri kao što su to osjećali i tijekom prvog odnosa.

Doduše, riječ je o partnerima koji u svoju spavaću sobu svakodnevno unose novitete i jednako pokušavaju zadovoljiti svoje seksualne potrebe i seksualne potrebe partnera, odnosno partnerice. Kineski seksolozi su proučavali seksualnost kod pripadnika oba spola i oni seksualnu privlačnost objašnjavaju na malo drugačiji način. Smatraju da dodir nije samo fizički kontakt i kemijska reakcija, već nam određeni dijelovi tijela služe za međusobnu razmjenu energije. Kada partneri uspješno razmjenjuju energiju, problema na seksualnom području ne bi trebalo biti.

1. Osjećaj sigurnosti

U postelji treba biti opušten i ni jednog partnera ni u jednom trenutku ne smije napustiti osjećaj sigurnosti. Osim toga, ni malo opasnosti neće škoditi, štoviše, uzbuđenje će naglo porasti. Idealna kombinacija je ako se partneri osjećaju sigurno, a istovremeno se oboje pretvaraju u opasne zavodnike.

2. Spontanost

Spontanost je jedna od najvažnijih odlika kvalitetnog seksualnog života. Osobe koje seksualne odnose prakticiraju bez ikakvog plana zadovoljnije su u seksu od partnera koji zabavu u spavaćoj sobi primjenjuju prema nekom rasporedu. Dakle, budite spontani i pustite da se stvari odvijaju same od sebe. Na taj način začinit ćete svoju vezu ili brak i, vjerujte, sve će postati zanimljivije.

3. Fizička privlačnost

To je jedan od ozbiljnijih problema u braku jer privlačnost je jedan od preduvjeta dobrog seksualnog odnosa. Naime, često se zna dogoditi da s godinama nestane fizičke privlačnosti, naročito nakon rođenja djeteta. U takvoj situaciji ne bi bilo loše da partnera pokušate zainteresirati nekim zavodljivim igricama u seksi rublju. Teško će vam odoljeti.

4. Emocionalna privlačnost

Za dobar seks potrebna je i duboka emocionalna veza između partnera. Puno puta pokazalo se da je emocionalna privlačnost znatno važnija od fizičke. Naravno, to ne znači da partneri trebaju biti karakterno potpuno jednake osobe, jer dokazano je da se suprotnosti privlače.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

registracija
4/2/12

marta3, 04.02.12. 13:32

Želio bi zaraditi novac, a bojiš se razgovora za posao? Želiš slobodu a trebaš stabilan prihod? Želiš zaraditi od doma? Učiš ili si trudnica, ili ti je samo potreban novac? Onda imam posao koji ti odgovara. Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možeš zaraditi 50-200$ tjedno. Ako imaš više vremena, onda i više. Sve što ti je potrebno je računalo, internet, minimalno znanje rada na računalu, ostalo već zavisi od toga koliko si ozbiljan. Nije prevara, uvjeri se. Ako si zainteresiran/a pošalji mi mail: jednostavna.zarada@yahoo.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika