08.11.2011. / 13:53

Autor: Hina

Dinamo najavio oštre mjere protiv huligana

Zbog ponavljanja navijačkih izgreda predstavnici Dinama danas su istaknuli da se mora stati na kraj huliganizmu i da su spremni regairati i provoditi zakon.

Damir Vrbanović (Foto: Antonio Bronić/PIXSELL)Damir Vrbanović (Foto: Antonio Bronić/PIXSELL)Zbog ponavljanja navijačkih izgreda predstavnici Dinama danas su istaknuli da se mora stati na kraj huliganizmu i da su spremni regairati i provoditi zakon.

Direktor Damir Vrbanović izjavio je na konferenciji za novinare da je kap koja je prelila čašu bila raketa koja je ispaljena proteklog vikenda na utakmici sa Zagrebom, a koja je mogla ugroziti život bilo koga koji je tog trenutka bio na terenu ili uz njega.

"Naš problem nisu BBB-i ili navijačke udruge, već oni koji ne žele nikakvu suradnju i krše zakone. Postali smo taoci grupice huligana koji maltretiraju cijeli klub. Dinamo je platio oko milijun eura kazni zbog navijačkih izgreda, a mogli smo taj novac donirati humanitarnim udrugama. U ime milijun i pol navijača, zaposlenika i igrača dižemo glas protiv huliganizma i očekujemo od nadležnih institucija da reagiraju. Mi smo po zakonu odgovorni za sigurnost na stadiononima, ali smo nemoćni ako nemamo pomoć institucija države", izjavio je Vrbanović.

Direktor stadiona Miljenko Sakoman izjavio je da je "nakon jučerašnjeg sastanka sa zaštitarskim službama i policijom, Dinamo spreman reagirati i provoditi zakon". Napomenuo je da će doći do toga kada će morati zbog izgreda zatvoriti tribinu, te da ćemo možda imati i utakmice bez gostujućih navijača.

Iz Dinama su poručili da će progoniti počinitelje vandalskih činova te da će ih uz pomoć državnih institucija dovesti pred lice pravde.

Vrbanović je podsjetio da je predsjednik Uefe Michel Platini već dva puta bio u Hrvatskoj kako bi upozorio na problem huliganizma, da je Hrvatski nogometni savez donio akcijski plan protiv huliganizma, kao i da će se u prosincu na konvenciji Uefe raspravljati o hrvatskom huliganizmu.

Direktor Dinama pobrojao brojne huliganske ispade, od isticanju nacističkih simbola, vrijeđanja kapetana Milana Badelja na nacionalnoj osnovi, pa do slučaja policajca Kristijana Troktera, koji je u svibnju prošle godine teško ozlijeđen zbog čega je morao u invalidsku mirovinu sa 34 godine. Također, novinarima je podijeljena lista od 38 poznatijih navijačkih izgreda koje su izazvali Dinamovi navijači od 1990. godine do danas.

Problem huligana je vrlo ozbiljan i ne smije ga se marginalizirati, poručio je Vrbanović.

Iako se očekivalo da će današnja press konferencija u Dinamu biti posvećana Sammiru, kojeg je u nedjelju trener Kruno Jurčić zbog opetovanog kršenja klupske discipline suspendirao, o njemu je direktor Vrbanović rekao samo kako je Sammir u nadležnosti trenera i od će trener odlučiti kada će ga vratiti u kadar prve momčadi.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika