08.11.2011. / 15:18

Autor: Hina

Više od 100 milijuna korisnika interneta u Indiji

Broj korisnika interneta u Indiji popeo se na više od 100 milijuna te bi za dvije godine mogao premašiti SAD, piše u studiji objavljenoj u utorak.

Indija je treća zemlja na svijetu po broju korisnika InternetaIndija je treća zemlja na svijetu po broju korisnika InternetaBroj korisnika interneta u Indiji popeo se na više od 100 milijuna te bi za dvije godine mogao premašiti SAD, piše u studiji objavljenoj u utorak.

Približno 112 milijuna Indijaca imalo je pristup internetu u rujnu što predstavlja najveću brojku korisnika interneta na svijetu poslije Kine (485 milijuna) i SAD-a (245 milijuna), piše u studiji Indijske udruge za internet.

Indija bilježi dodatnih pet do sedam milijuna korisnika weba mjesečno, posebice u srednje velikim i malim gradovima te među siromašnijim slojevima stanovništva. Tim bi ritmom zemlja trebala preteći SAD u manje od dvije godine.

"Dobra je vijest da smo prešli prag od 100 milijuna, iako nam je dugo trebalo", kazao je Subho Ray, predsjednik udruge. "Korištenje interneta u Indiji ulazi trenutno u kritičnu fazu rasta".

Spominjući vladin cilj od 600 milijuna korisnika u pet godina, Ray ga je ocijenio "realističnim ako vlada ostvari ambiciozne planove o instaliranju potrebne infrastrukture".

Zasad je na internet priključeno samo osam posto od 1,2 milijarde stanovnika.

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika