08.11.2011. / 18:30

Autor: Hina

Portugalski željezničari u štrajku zbog smanjenja plaća

Portugalski radnici, koji prosvjeduju zbog smanjenja troškova prijevozničkih kompanija, izazvali su u utorak prekid željezničkog prometa i prometni kolaps u nekoliko gradova.

I portugalski željezničari su u štrajkuI portugalski željezničari su u štrajkuPortugalski radnici, koji prosvjeduju zbog smanjenja troškova prijevozničkih kompanija, izazvali su u utorak prekid željezničkog prometa i prometni kolaps u nekoliko gradova.

Vlada desnoga centra pokušava smanjiti troškove kako bi ispunila proračunske ciljeve, uključene u 78 milijardi eura vrijedan paket pomoći koji je Portugal dobio od EU-a i MMF-a.

Sindikati kažu da je prekinuto 95 posto željezničkog prometa diljem zemlje, kao i promet podzemne željeznice. Opći štrajk održat će se 24. studenog, najavili su sindikalci.

Zbog štrajka su tisuće ljudi bile prisiljene na posao ići osobnim automobilima, što je izazvalo kaos na prometnicama portugalskih gradova.

Vlada planira restrukturirati javni transport zbog golemih dugova u tome sektoru, među ostalim otpuštanjima radnika i zatvaranjem nekih linija.

Vezane vijesti

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Ronaldo zabio za polufinale Portugala!

Pogotkom Cristiana Ronalda u 79. minuti, reprezentacija Portugala zasluženo je u Varšavi pobijedila Češku 1-0 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika