09.11.2011. / 08:55

Autor: Hina , Nacional.hr

Manufaktura pristanka?

Monetarni gigant u strahu od nove recesije

"Ne budemo li djelovali zajednički, svjetsko gospodarstvo će se izložiti riziku od širenja nesigurnosti i financijske nestabilnosti", upozorila je, misleći pritom na dužničku krizu i na prijetnju recesije

Christine Lagarde Christine Lagarde Postoji rizik od širenja svjetske financijske nestabilnosti ako svjetska gospodarstva ne budu reagirala zajednički, upozorila je u srijedu u Pekingu glavna direktorica MMF-a Christine Lagarde.

"Ne budemo li djelovali zajednički, svjetsko gospodarstvo će se izložiti riziku od širenja nesigurnosti i financijske nestabilnosti", upozorila je, misleći pritom na dužničku krizu i na prijetnju recesije, u govoru koji je održala na početku dvodnevna posjeta Kini.

"Svjetsko gospodarstvo je ušlo u opasnu i nesigurnu fazu", istaknula je direktorica MMF-a napomenuvši da "Azija neće biti pošteđena".

"Kini treba jaka valuta", kazala je također, u času kada se glavni trgovinski partneri Kine žale na nizak tečaj juana, koji je, drže, odgovoran za golem trgovinski suficit koji Peking gomila.

Lagarde je doputovala u Peking u prvi posjet Kini otkako je na dužnosti glavne direktorice fonda. S kineskim čelnicima će razgovarati o posljedicama dužničke krize u Europi i uvjetima u kojima bi drugo po snazi svjetsko gospodarstvo moglo biti dovedeno u položaj da kupuje više javnog duga u Starom Svijetu.

Prije dolaska u Kinu posjetila je Moskvu gdje je s ruskim čelnicima razgovarala o djelovanju europske krize na njihovu zemlju. Lagarde će iz Kine otputovati u Japan.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

registracija
17/12/10

zmaj, 09.11.11. 10:38

DSK je bio pravi čovjek, stalo mu je bilo do poštenijeg rasta i razvoja svjetskih gospodarstava, navodno je i Amerima imao namjeru dati kredit, alo e, MMF daje kredit Americi, pa su ga makli i postavili tebe tuku kriminalnu, nešto si ala Sarkozy, pijun terorista s Wall Streeta!


registracija
30/11/10

jato, 09.11.11. 10:49

Imam rješenje za sve tegobe;
-oprostiti sve dugove,svak svakom

A druga mogučnost je rat do istrebljenja, samo što bi obnova manje trajala nego nakon 2. svj.rata.


registracija
9/3/10

nostradurus, 09.11.11. 15:11

Postoji rješenje, ali ga oni koji su stvorili problem ne žele. Kako zanimljivo. Daš rješavati problem onima koji su to i napravili, a ne pitaš se: Zašto smo uopće došli do problema? Neko je htio kamatariti cijeli svijet!
sites.google.com/site/financijskisustav/od-problema-do-rjesenja


registracija
9/3/10

nostradurus, 09.11.11. 15:13

Na www.galaksija.com/planeta/novac.htm imate priču "Hoću Zemlju plus 5%". Stara je 40 godina. Preporučam pročitati. reforma.forumhr.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika