09.11.2011. / 11:05

Autor: Nacional.hr

Partija s reketom

Jarnjak i Maček u USKOK-u

Jarnjak će iznijeti obranu na današnjem ispitivanju o crnim fondovima HDZ-a. Sumnja se da je Jarnjak pomogao u punjenju nelegalnih HDZ-ovih računa novcem iz državnih poduzeća

Ratko Maček: Autor:
Željko Lukunić/PIXSELLRatko Maček: Autor: Željko Lukunić/PIXSELL

Bivši glasnogovornik HDZ-a i vlade Ratko Maček došao je u pratnji odvjetnika nešto prije 11 sati u sjedište USKOK-a na ispitivanje u svojstvu osumnjičenog u istrazi oko crnog fonda HDZ-a, zbog kojega je od nedavno i sama stranka pod istragom.

Ivan Jarnjak, bivši glavni tajnik HDZ-a, došao je, nešto ranije, jutros u 8.07 sati u Gajevu 30, gdje bi trebao biti ispitan o sumnjama da je pomagao u punjenju crnih fondova HDZ-a.

Jarnjak je od strane nekoliko svjedoka u slučaju Fimi-Media već otprije 'prokazan' kao osoba koja je bila zadužena za prikupljanje donacija za stranku i na kojeg su donatori bili upućivani.

Živi mrtvac mrtvih živaca

Ivan Jarnjak i Jadranka Kosor: Autor:
Patrik Maček/PIXSELLIvan Jarnjak i Jadranka Kosor: Autor: Patrik Maček/PIXSELLJarnjak će navodno iznijeti obranu na današnjem ispitivanju.

Jarnjaka bivša računovotkinja stranke Branka Pavošević tereti i da je osobno donio novac u stranku, te da je po njegovom nalogu isplaćivala određene iznose.

Nakon njega trebao bi biti ispitan i spomenuti Maček, bivši glasnogovornik Vlade i stranke, za kojeg su Mladen Barišić, ali i neki drugi svjedoci, rekli da je novcem iz crnih fondova, vodio 'operacije' kupovanja Osječke televizije i zadarskog Hrvatskog lista. Spominjao se iznos od 400-njak tisuća eura.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske je, 25. listopada, proširilo istragu i na HDZ kao pravnu osobu, a na zahtjev tužiteljstva sud je i blokirao imovinu stranke.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 09.11.11. 10:12

ZNA SE odgovor na USKOKova pitanja: ne znam, ne sjećam se, ništa nisam vidio, čuo ...


registracija
14/7/11

Trinity, 09.11.11. 10:42

Naravno da se zna. A one malobrojne koji možda ipak nisu znali, i sve one koji znaju, da ih još više učvrsti u njihovom znanju, prosvijetlio je pred koji dan Vladimir neuništivi Šeks na Slavonskoj tv kazavši ljutito, jasno i glasno, određeno i bezočno rezolutno "NITKO u hdzu NIJE NIŠTA ZNAO!!! Znali su samo Sanader i šefica računovodstva!!!"
Time je bitno pridonio ubrzanju postupka pred Uskokom kako ne bi uzalud trošio vrijeme na ispitivanje Jarnjaka, Mačeka, Bačića, ne daj bože Kosorice....


registracija
17/12/10

zmaj, 09.11.11. 10:43

Uskoro i Jadre, uskoro i Šeks, uskoro i Milinović, uskoro i Hembrang, uskori i Kaljmeta... uskoro i MUP...


registracija
9/3/11

ajme3meni, 09.11.11. 10:46

Sad mi je jasno zašto Jarnjaka u zadnje vrijeme nije bilo u javnosti. Imao je svakodnevne treninge sa Gredeljem. Posebnu pažnju posvetili su riječima "neznam" "ne sjećam se", "nisam bio prisutan".


registracija
2/6/11

stereo, 09.11.11. 12:22

Ajmo dečki fajrunt, nemojte samo kišobrane zaboravit !!


registracija
2/6/11

stereo, 09.11.11. 12:24

Pogledajte njenu pozu, tak se i Tito zabrinuto šetal pred ofenzivu.


registracija
22/10/11

jadno100, 11.11.11. 08:18

pogledajte ovog pajceka maceka kako se cinicno smijulji,p...da li vam materina ko se zadnji smije najsladje se smije.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika