09.11.2011. / 14:06

Autor: Hina

Korejke žele carski rez kako bi rodile na "111111"

Južnokorejske trudnice kojima se bliži termin poroda preplavile su bolnice zahtjevima za carskim rezom kako bi djetešce donijele na svijet na sretan datum 11. 11. 11., objavili su u srijedu mediji.

U Aziji je datum rođenja izuzetno važanU Aziji je datum rođenja izuzetno važanJužnokorejske trudnice kojima se bliži termin poroda preplavile su bolnice zahtjevima za carskim rezom kako bi djetešce donijele na svijet na sretan datum 11. 11. 11., objavili su u srijedu mediji.

U odnosu na prethodne godine za 20 posto porastao je broj zahtjeva za carskim rezom, a zatražile su ga čak i buduće mame kojima je termin poroda tjedan dana poslije 11. studenoga, piše list Seoul Newspaper.

U Južnoj Koreji je 11. studenoga poznat kao Dan pepero ili Najslađi dan, nalik Valentinovu u kršćanskoj tradiciji. Ime je dobio po korejskoj slastici pepero, jer 11/11 grafički nalikuje na pet pepero štapića.

Djeca rođena na 11. studenoga 2011. imat će i zgodan identifikacijski broj koji se u Južnoj Koreji sastoji od 13 znamenaka, od kojih prvih šest označavaju datum, mjesec i godinu rođenja.

Vezane vijesti

Strogi režim prehrane zdrav za trudnice

Strogi režim prehrane zdrav za trudnice

Uobičajeno vjerovanje da bi trudnice trebale jesti za dvoje pobilo je još jedno istraživanje koje je pokazalo da je strogi režim prehrane vrlo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika