09.11.2011. / 17:33

Autor: Hina

Marinac, Romac i Vidić izlaze iz Remetinca

Bivši čelnici Podravke Darko Marinac i Saša Romac te osnivač tvrtke City Express Boris Vidić danas će izaći iz istražnog zatvora jer je USKOK u istrazi primanja i davanja 17 milijuna kuna mita saslušao sve svjedoke pa više nema opasnosti da na njih utječu trojica osumnjičenih.

Darko Marinac (Foto: Goran Jakuš/PIXSELL)Darko Marinac (Foto: Goran Jakuš/PIXSELL)Bivši čelnici Podravke Darko Marinac i Saša Romac te osnivač tvrtke City Express Boris Vidić danas će izaći iz istražnog zatvora jer je USKOK u istrazi primanja i davanja 17 milijuna kuna mita saslušao sve svjedoke pa više nema opasnosti da na njih utječu trojica osumnjičenih.

Marinac, Romac i Vidić su u Remetincu od 13. listopada zbog opasnosti od utjecaja na desetak svjedoka, no kako je USKOK danas saslušao posljednju dvojicu svjedoka na koju su osumnjičenici mogli utjecati prestali su razlozi za njihovim zadržavanjem u istražnom zatvoru, izjavio je poslijepodne Hini Marinčev odvjetnik Ante Madunić.

USKOK je protiv njih pokrenuo istragu zbog sumnje da su Marinac i Romac kao predsjednik, odnosno član uprave Podravke od svibnja do listopada 2007. u Zagrebu i Varaždinu tražili od direktora i većinskog vlasnika varaždinske tvrtke Fima grupa Milana Horvata da im plati 17 milijuna kuna kako bi nastavili poslovnu suradnju u projektu stjecanja većinskog udjela u Podravci koju su započeli 2006. Oni su nastavak poslovne suradnje uvjetovali bez znanja i odluka Uprave i Nadzornog odbora Podravke.

Horvat je pristao platiti traženi iznos jer je očekivao dobar poslovni i financijski uspjeh, a plaćanje je prema Romčevoj uputi ostvareno podsredstvom Vidića koji je za sebe zadržao dva milijuna kuna. Marinac i Romac nakon toga su nastavili surađivati s Milanom Horvatom, smatraju u USKOK-u.

Sva trojica su, inače, otprije optuženi u slučaju Spice, zajedno s bivšim potpredsjednikom vlade Damirom Polančecom i još nekolicinom. Suđenje u tom slučaju već se nekoliko mjeseci vodi na zagrebačkom Županijskom sudu, a trenutno se ispituju prvi svjedoci o slučaju u kojemu su optuženici navodno Podravkinim novcem pokušali preuzeti tu tvrtku i pritom je oštetili za 400 milijuna kuna.

Bivši predsjednik uprave i nadzornog odbora Podravke Darko Marinac u svibnju ove godine oslobođen je optužaba za nesavjesno poslovanje i zlouporabu položaja i ovlasti u slučaju Sloga.

Vezane vijesti

Podravka organizira e-learning konferenciju

Podravka organizira e-learning konferenciju

"Znanje u fokusu" naziv je prve hrvatske konferencije o mogućnostima primjene e-learninga, isključivo u korporacijskom okružju koju organizira… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika