10.11.2011. / 09:38

Autor: Hina , Nacional.hr

'BiH će uskoro dobiti novu vlast'

Čović i Dodik sa starim zahtjevima o novoj nadi

Čović i Dodik nenajavljeno su se sastali u večernjim satima u Aleksandrovcu kod Banja Luke, a nakon razgovora iza zatvorenih vrata novinarima su kazali kako je glavna tema bio mogući konačni dogovor o uspostavi nove vlasti na državnoj razini na što se čeka još od izbora u listopadu 2010

Milorad Dodik i Dragan Čović (arhiva)Milorad Dodik i Dragan Čović (arhiva)Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović i predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik najavili su u srijedu kako bi Vijeće ministara BiH moglo biti formirano uskoro, a najkasnije do kraja godine.

Čović i Dodik nenajavljeno su se sastali u večernjim satima u Aleksandrovcu kod Banja Luke, a nakon razgovora iza zatvorenih vrata novinarima su kazali kako je glavna tema bio mogući konačni dogovor o uspostavi nove vlasti na državnoj razini na što se čeka još od izbora u listopadu 2010. Pojasnili su kako očekuju da u narednim danima bude zakazan sastanak lidera šest najvećih parlamentarnih stranaka u BiH s ciljem postizanja konačnog dogovora o sastavu Vijeća ministara.

Čović je kazao kako i dalje očekuje da HDZ BiH imenuje novog predsjedatelja Vijeća ministara, no istaknuo je da osobno nije kandidat za tu dužnost.

"Naš kandidat je Borjana Krišto", kazao je Čović. HDZ BiH i HDZ 1990, kako je pojasnio, očekuju još dva ministarska mjesta za svoje kandidate.

Dodik je pak potvrdio da za kandidate iz Republike Srpske i dalje traži četiri ministarska mjesta uključujući tu i poziciju šefa diplomacije.

HDZ BiH i SNSD ovakva su stajališta i zahtjeve iznosili i ranije, no oni nisu bili prihvatljivi Socijaldemokratskoj partiji BiH (SDP) i Stranci demokratske akcije (SDA). Predstavnici tih stranaka nisu naznačili spremnost da ipak prihvate zahtjeve stranaka sa hrvatskim i srpskim predznakom pa je ostalo nejasno na čemu Čović i Dodik temelje uvjerenje da je dogovor ipak moguć.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika