10.11.2011. / 10:38

Autor: Totalsport

Ćorluka: Ne treba nam ekstra motivacija protiv Turske

Bio je to jedan od najtužnijih dana u mom životu, kao i za Hrvatsku općenito - prisjetio se Ćorluka četvrtfinalnog ogleda prošlog EP-a u Beču

Vedran Ćorluka Vedran Ćorluka Hrvatski nogometni reprezentativac Vedran Ćorluka najavio je predstojeće dvoboje dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Turske za službenu UEFA-inu web stranicu.

Ćorluka je jedan od devetorice hrvatskih reprezentativaca koji je participirao u onom nesretnom porazu od Turske na Europskom prvenstvu 2008. godine nakon izvođenja penala, a sudjelovao je i u aktualnim kvalifikacijama za europsku smotru dogodine u Ukrajini i Poljskoj.

- Bio je to težak dan za Hrvatsku. Ja još uvijek ne mogu vjerovati da smo izgubili tu utakmicu. Bio je to jedan od najtužnijih dana u mom životu, kao i za Hrvatsku općenito - prisjetio se Ćorluka četvrtfinalnog ogleda prošlog EP-a u Beču. Hrvatska je tada povela u 119. minuti golom Klasnića, no Turska je izjednačila dvije minute kasnije golom Semiha Senturka, a onda je prošla dalje na penale.

- Jednostavno moramo zaboraviti na tu utakmicu. Čekaju nas novi ogledi s Turskom u koje moramo ući kao da se ona utakmica nije nikad niti dogodila. Ne smijemo dopustiti da nas obuzmu osjećaji zbog tog poraza, to ne bi bilo dobro. Moramo sačuvati hladne glave. Prema tome, nije nam potrebna neka ekstra motivacija za utakmice protiv Turske. Naša jedina motivacija je plasman na Euro - kaže branič Tottenhama.

Jedan od iskusnijih igrača u sastavu izbornika Slavena Bilića najavio je prvi susret u Istanbulu u petak pred strastvenim turskim navijačima.

- Bit će teško. No, s početnim sučevim zviždukom morate zaboraviti na navijače i na sve ostalo, koncentrirati se samo na igru i pružiti ono najbolje što možete. Ne vjerujem da ćemo se uplašiti atmosfere u Istanbulu.

Priznao je na kraju 25-godišnji branič da je Hrvatska zapravo trebala izboriti izravni plasman na Europsko prvenstvo u kvalifikacijskoj skupini F:

- Kada vidim kakve igrače imamo u reprezentaciji, možda smo trebali biti prvi u skupini. No, nismo igrali dovoljno dobro. U nekim utakmicama, kao protiv Grčke, nismo igrali dobro i sada moramo podignuti razinu naše igre ukoliko želimo biti bolji od Turske - završio je Ćorluka.

Vezane vijesti

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Hrvatski 32-godišnji nogometaš Wolfsburga Ivica Olić otvorio je dušu novinaru Tobiasu Altschäfflu u razgovoru za njemački tjednik Sport Bild.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika