10.11.2011. / 12:35

Autor: Hina , Nacional.hr

Eddie Murphy odustao od vođenja Oscara

Redatelj i producent Brett Ratner, odabran za producenta 84. svečane dodjele Oscara 26. veljače iduće godine, morao je odustati od te zadaće nakon polemike oko njegovih nedavnih homofobnih izjava

Američki glumac Eddie Murphy neće predstavljati svečanu dodjelu Oscara nakon što je u utorak producent večeri Brett Ratner, optužen za homofobiju, odustao od događaja, objavila je u srijedu Američka filmska akademija filmskih znanosti i umjetnosti.

Redatelj i producent Brett Ratner, odabran za producenta 84. svečane dodjele Oscara 26. veljače iduće godine, morao je odustati od te zadaće nakon polemike oko njegovih nedavnih homofobnih izjava.

U petak je na susretu s publikom povodom premijere svojeg najnovijeg filma "Velika krađa nebodera" redatelj izjavio da nije sklon ponavljanjima scena s glumcima. "Ponavljanja su za pedere", kazao je on.

U priopćenju Akademije Eddie Murphy, koji uz Bena Stillera glumi u toj komediji, izjavio je u srijedu: "Prije svega želim naglasiti da razumijem i podržavam u potpunosti obje strane u odluci da promijene producente ceremonije".

Brett Ratner ispričao se nakon svoje izjave ali je Akademija smatrala da su "njegove riječi neprihvatljive".

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika