10.11.2011. / 18:52

Autor: Hina

Orie: Mladićevo izjašnjavanje o krivnji odgođeno do daljnjega

Izjašnjavanje o krivnji pred Haaškim sudom bivšeg zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića o dodatnoj optužbi za ubojstvo 30 muslimana u selu Bišina 1995. godine odgođeno je "do daljnjega", kazao je sudac Alphons Orie u četvrtak poslijepodne na statusnoj konferenciji u predmetu "Mladić" koja je održana u odsutnosti optuženog zbog njegove bolesti.

Ratko MladićRatko MladićIzjašnjavanje o krivnji pred Haaškim sudom bivšeg zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića o dodatnoj optužbi za ubojstvo 30 muslimana u selu Bišina 1995. godine odgođeno je "do daljnjega", kazao je sudac Alphons Orie u četvrtak poslijepodne na statusnoj konferenciji u predmetu "Mladić" koja je održana u odsutnosti optuženog zbog njegove bolesti.

Predsjedavajući sudac Alphons Orie je kazao kako bi do izjašnjavanja o krivnji moglo doći možda tek za 120 dana kada se treba održati sljedeća statusna konferencija u predmetu.

Mladić u četvrtak nije došao u sudnicu kako bi se izjasnio o krivnji po trećoj izmjeni optužnice zbog pogoršanog zdravstvenog stanja. Njega bi sljedećeg tjedna u pritvoru trebao pregledati tim srpskih liječnika na njegov zahtjev. Njegov odvjetnik Branko Lukić kazao je prije dva dana za medije u BiH da je Mladićevo zdravstveno stanje teško i da se kreće u invalidskim kolicima.

Statusna konferencija protekla je u razmatranju priprema za suđenje i sudac Orie pohvalio je i tužitelje i obranu za efikasnost.

Mladić je optužen za genocid u BiH, višegodišnji teror stanovnika Sarajeva, zločine u drugim dijelovima BiH te za držanje pripadnika UN-a kao taoce. Glavni haaški tužitelj Serge Brammertz prošlog je mjeseca najavio kako bi tužiteljstvo moglo odustati od nekih optužbi protiv Mladića kako bi se ubrzao sudski proces koji se vodi protiv njega.

Orie je najavio kako će se sljedeća statusna konferencija održati 8. prosinca ove godine.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika