11.11.2011. / 12:40

Autor: Nacional.hr

USKOK-ov svjedok vidio Sanadera i Kulterera na parkiralištu

Isti je Hrvatskoj javnosti poznat i kao glazbenik, odnosno gitarist koji je svirao u rock bendu Dragonfly te nastupio kao pratnja na Eurosongu

Ivo SanaderIvo SanaderUSKOK je predložio novog svjedoka u slučaju Hypo protiv Ive Sanadera i drugih, izvještava Večernji list.

Dragu Vidakovića, dugogodišnjeg šefa Hypo Leasing Kroatiena, kao svjedoka predložila je Tamara Laptoš, zamjenica ravnatelja USKOK-a i prijedlog za saslušanje opravdala navodom kako je USKOK za njega doznao nakon podizanja optužnice.

Vidaković ima važna saznanja vezana za slučaj, trebao bi svjedočiti o svojoj povezanosti s Hypom, odnosima Ive Sanadera i Guntera Striedingera, o isplati provizije i ugovaranju kredita, o ulozi Eugena Laxe i tako dalje. Kako doznaje Večernji, on je navodno vidio susret Wolfganga Kulterera i Ive Sanadera na jednom parkiralištu u Klagenfurtu, gdje se odigrala i nekakva primopredaja. Vidaković se navodno sam javio tužiteljstvu, no otežava to što nije saslušavan u istrazi, nego će svoj slobodni iskaz dati kada dođe u sudnicu. Što može koristiti tužiteljstvu, ali i obrani.

Dodajmo kako se Vidakovića sumnjiči kako je kao šef Hypo Leasinga sudjelovao u izvlačenju 18,5 milijuna kuna preko fiktivnih računa, uz pomoć troje suradnika: Željka Rupića, Alberta Modricha i Marijana Šegote. Četverac je navodno isplatio 11 milijuna kuna za nepostojeće informatičke usluge, a daljnjih sedam milijuna kuna isplatili su na račun jednog obrta, pri čemu su se također koristili lažni računi. Vidakovića se sumnjiči i za malverzacije pri navodnom najmu dvorane, za što je jednoj tvrtki plaćeno više od 45.000 eura. Isti je Hrvatskoj javnosti poznat i kao glazbenik, odnosno gitarist koji je svirao u rock bendu Dragonfly te nastupio kao pratnja na Eurosongu.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 11.11.11. 15:32

Budu li se dokazi protiv Sanadera sveli na iskaze svjedoka i snimke sa ručkova kao glavni dokazi a bez opipljivog vjerodostojnijeg dokaza,Prodanović i neće imati težak posao.Dejavu!


registracija
16/6/10

nosonja, 11.11.11. 17:12

Sumnjam da bi u Kini sudijama trebalo više dokaza.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika