12.11.2011. / 15:07

Autor: Hina , Nacional.hr

Jurčić:

Promijeniti model upravljanja Hrvatskom

Jurčić drži kako je na izborima nužna politička smjena, ali ne na način "da jedni odu, a da dođu drugi s istim političkim modelom po kojem se ne isplati raditi, proizvoditi i izvoziti, a koji vodi u daljnju stagnaciju države"

photo: Patrik Maček/PIXSELL (arhiva)photo: Patrik Maček/PIXSELL (arhiva)Predsjednik Hrvatske ekonomske inicijative Ljubo Jurčić, nositelj koalicijske liste s Blokom umirovljenici zajedno (BUZ), Primorsko goranskim savezom (PGS) i Hrvatskom radničkom strankom (HRS) na današnjem je druženju s građanima u Puli predstavio izborni program koalicije "Znamo kako".

Govoreći o tom programu ustvrdio je kako je glavni cilj ove koalicije promijeniti postojeću ekonomsku politiku u kojoj će na prvom mjestu biti industrijska politika koju valja donijeti, potom regionalna politika, a zatim fiskalna i monetarna koja će pratiti ta dva modela.

"Društvo očekuje povećanje broja radnih mjesta i domaće proizvodnje te smanjivanje dugova kako države tako i lokalnih jedinica" - kazao je Jurčić. Dodao je kako je njegova politika s jedne strane izravno usmjerena na tome, a s druge na socijalnu sigurnost u sklopu koje će tri stavke biti od iznimnog značaja a one su da školstvo i zdravstvo bude besplatno te da su mirovine sigurne i stabilne u skladu s rastom BDP-a.

Po njegovim riječima u idućem mandatu politika se mora koncentrirati na realno gospodarstvo za svaki pojedini sektor.

Jurčić drži kako je na izborima nužna politička smjena, ali ne na način "da jedni odu, a da dođu drugi s istim političkim modelom po kojem se ne isplati raditi, proizvoditi i izvoziti, a koji vodi u daljnju stagnaciju države", već da na vlast dođu oni koji će moći promijeniti taj model upravljanja.

Govoreći o decentralizaciji, Jurčić je istaknuo kako o njoj ne govori kao o jednom radikalnom potezu već je on doživljava u kontekstu ravnomjernog regionalnog razvitka gdje bi, kako je rekao "uvjeti života i rada morali biti isti ili približno isti u svakome djelu Hrvatske".

Ljubo Jurčić je u izjavi za novinare kazao kako očekuje najmanje jednog zastupnika u svakoj izbornoj jedinici.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 12.11.11. 18:58

Nostradurus,ipak si ti bio dobrim dijelom u pravu oko Jurčića.Nije čisto oko stranke umirovljenika a samim tim je i Jurčić vrlo upitan,ima li prikrivene namjere sa HDZ-om ili ne.Sigurno je sigurno.Ipak NE Jurčiću. Barem od mene-tenks!


registracija
11/1/10

fluid, 12.11.11. 19:05

Program Jurčića mi je super no ipak je ovo zemlja podmukle trgovine i trulih kompromisa.Previše trusno tlo.


registracija
22/4/11

www, 12.11.11. 20:08

PGS je na prošlim izborima bio sa HSLS- om koji je koalirao sa HDZ-om, pa je lako moguć isti scenarij.


registracija
20/5/09

BXLCRO, 13.11.11. 07:32

A ovaj profesor ekonomije kao i Lesar osnovao svoju stranku (toplovodni izum) koja ce sve promijeniti sa 5%dobivenih glasova na izborima pa s njima misli kisiti i oblaciti u Saboru i Banskim dvorima!? Dalje od toga u vezi njega i njemu slicnima dalje ne zelim polemizirati!


registracija
22/3/11

vferari, 13.11.11. 11:13

Jerčić,pgs dio umirovljenika trojanski konji hdz-a veliki dio programa Jurčića je program koalicije kukuriku.


registracija
28/4/10

Zvonko, 13.11.11. 16:18

Jurčić barem govori što bi trebalo napraviti i u velikom djelu je u pravu, dok ostale stranke nisu u stanju ni reći ono što treba a kamoli da im se može povjerovati da su u stanju to i provesti.

Pitanje je drugo, dali bi Jurčić sutra s jačim utjecajem u nekoj vladi, imao "poluge" kojima bi mogao vući u obećanom smjeru, budući se postojeće strukture dobrovoljno neće odreći modela na kojem parazitiraju, a upravo su one smetnja razvoju i nužnim promjenama!

Pomalo se svi skupa naivno nadamo da su nužne korjenite promjene moguće demokratskim putem kada nas povijest uči da su se sve rodile krvavih gaća!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika