13.11.2011. / 12:08

Autor: Hina , Nacional.hr

HDSSB se 'predomislio'

Doviđenja do 2015.!

Šišljagić je ponovio kako ni jedan zakon, pa niti Ustav, ne priječi da Glavaš bude nositelj izbornih lista, ali da su, nakon takve odluke, krenuli pokušaji eliminacije Glavaša, ali i HDSSB-a, iz izbora za Hrvatski sabor

Glavni odbor HDSSB-a danas je u Osijeku jednoglasno odlučio da se za nositelja izbornih lista na parlamentarnim izborima, umjesto utemeljitelja stranke Branimira Glavaša, izabere predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić.

U pismu, koje je na sjednici Glavnog odbora pročitao njegov predsjednik Dinko Burić, Glavaš navodi kako je iznimno počašćen odlukom da bude nositelj stranačkih lista na predstojećim parlamentarnim izborima, ali da tu odluku, "u interesu cijele stranke, u ovome trenutku ne može prihvatiti".

Ocijenio je kako se iz nekih reakcija na odluku Glavnog odbora da on bude nositelj izbornih lista mogla iščitati namjera eliminacije iz izborne utrke ne samo njega osobno, nego i cijelog HDSSB-a, te da objektivno postoji mogućnost višegodišnjeg uklanjanja HDSSB-a s hrvatske političke scene, a da takvu mogućnost ni pod koju cijenu neće dozvoliti.

Zločinčeva organizacija

Stoga je predložio Glavnom odboru da za nositelja izbornih lista predloži predsjednika HDSSB-a Vladimira Šišljagića te poručio: "Vidimo se na izborima 2015. godine."

Šišljagić je ponovio kako ni jedan zakon, pa niti Ustav, ne priječi da Glavaš bude nositelj izbornih lista, ali da su, nakon takve odluke, krenuli pokušaji eliminacije Glavaša, ali i HDSSB-a, iz izbora za Hrvatski sabor.

Ocijenio je kako jučerašnje mišljenje Ustavnoga suda po kojem Glavaš, budući da je osuđen za ratne zločine, ne bi smio biti niti nositelj na izbornim listama, koje je suprotno mišljenju Državnog izbornog povjerenstva (DIP) koje je tu mogućnost dopustilo, pokazuje kako Ustavni sud smatra "da u DIP-u rade neznalice".

Budući da je predsjednik DIP-a Branko Hvatin ujedno i predsjednik Vrhovnog suda, Šišljagić se zapitao kako će se izbori odvijati, s obzirom na, kako smatra Ustavni sud, ovakvo neznanje DIP-a i predsjednika Vrhovnog suda.

"Da smo već predali liste, one ne bi bile pravovaljane, ali znamo s kim imamo posla, pa se tako i postavljamo", poručio je Šišljagić te najavio kako će stranka, sutra u 11,00 sati, predati svoje liste Državnom izbornom povjerenstvu u Zagrebu.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 13.11.11. 14:49

He, he, he!


registracija
30/9/09

davor12345, 13.11.11. 14:49

Istina je istina da je kupus listina!


registracija
14/11/07

laufer, 13.11.11. 15:09

Ako Šišljagić & Co nemaju ništa protiv toga da osuđeni ratni zločinac bude kandidat na izborima za Sabor, pretpostavljam da ne bi imali ništa protiv da se kandidira i, recimo, Milan Martić?

Pa bi Glavaš i Martić mogli biti kandidati na listi za dijasporu, obzirom da se jedan nalazi u zatvoru u BiH, a u drugi u zatvoru u Estoniji.

A to bi i otvorilo neslućene mogućnosti Kosorici za koaliranje, obzirom na hadezeovu trenutnu grozničavu potragu za koalicionim partnerima.


registracija
7/9/07

Vinogradar, 13.11.11. 18:19

Glavaševa poruka :
"Vidimo se na izborima 2015. godine."
------------------
Poruka Glavašu :
"Pazi na sebe, ne seksaj se u BiH zatvoru bez kondoma. I od side se umire iako manje boli nego od cuganja solne kiseline...Sretno!"


registracija
30/9/09

davor12345, 13.11.11. 21:01

Vidimo se 2015. godine, na sudu za Slavonsku banku!


registracija
30/9/09

davor12345, 13.11.11. 21:43

Hrvatski narod ne zaboravlja svoje "junake" !!!


registracija
2/12/09

gromco, 13.11.11. 21:54

nemora biti ni nositelj liste ni na listi, svejedno se smije koristit glavashew lik i djelo u izbornoj kampagni,.. vuk sit ofce na broju.. :D
bitch


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika