13.11.2011. / 20:47

Autor: Hina

Jurčićev blok za 'zaustavljanje stagnacije'

"Idemo na parlamentarne izbore u svih 11 izbornih jedinica, očekujemo najmanje jednog zastupnika u svakoj izbornoj jedinici, a gornji broj zastupnika za sada ne možemo predviđati", izjavio je Jurčić

Ljubo JurčićLjubo JurčićLjubo Jurčić nositelj je svih izbornih lista koalicije Blok umirovljenici zajedno-Primorsko-goranski savez-Hrvatska radnička stranka, koja na izbore izlazi u 11 izbornih jedinica, a koja je svoje kandidacijske liste danas predala Državnom izbornom povjerenstvu (DIP).

"Idemo na parlamentarne izbore u svih 11 izbornih jedinica, očekujemo najmanje jednog zastupnika u svakoj izbornoj jedinici, a gornji broj zastupnika za sada ne možemo predviđati", izjavio je Jurčić novinarima prije nego je s koalicijskim partnerima predao liste DIP-u.

Naglasio je kako je njegova koalicija, koju čini Blok umirovljenici zajedno, Primorsko-goranski savez i Hrvatska radnička stranka okupljena oko gospodarskog i socijalnog programa Hrvatske ekonomske inicijative, već polučila uspjeh, budući da se okupila prije tek nekoliko mjeseci.

Većina njegovih koalicijskih partnera novi su ljudi na političkoj sceni te, kako je kazao, imaju drugačiji pogled na hrvatsku državu i sa željom zaustavljanja stagnacije kako u ekonomiji tako i u području socijale.

"Vidimo puno prostora da se to napravi, ali isto tako vidim malo vremena da to napravimo. Mi imamo plan i program da to napravimo u relativno kratko vrijeme, da hrvatski građani uživaju svoje resurse u vlastitu korist", rekao je Jurčić.

Na novinarsko pitanje misli li da ima prostora za nove ljude, s obzirom na izraženu bipolarizaciju na hrvatskoj političkoj sceni, odgovorio je kako je velik broj birača neopredijeljen, jer rješenje problema ne vidi ni u jednom od dva bloka, te da njegova koalicija upravo tu vidi prostor za sebe.

"Gledajući situaciju da je Hrvatska danas jedna od rijetkih zemalja u Europi i svijetu koja još uvjek stagnira, kada gledamo kako se do sada politika vodila i statistike da je veliki broj birača neopredijeljen jer ne vidi ni u jednom ni u drugom bloku rješenje hrvatskih problema niti ostvarivanje hrvatskih ciljeva, onda tu postoji ogroman prostor koji može iskoristiti treći blok i mi to upravo namjeravamo učiniti", rekao je Jurčić.

Novinare je zanimao i njegov komentar o izbornoj suradnji HDZ-a i DC-a, na što im je odgovorio kako je Hrvatska slobodna država u kojoj svatko može dati ponudu u kojem obliku namjerava izaći na izbore, ali da je konačna odluka na hrvatskim biračima.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 13.11.11. 21:42

nabijem vas sviju polititcara naQurac. radite znanstvenu fantastiku iz svega. bitch.


registracija
27/8/09

Lujo1, 13.11.11. 22:36

Razni doktori, ekonomisti i pravnici su nas dovelči do ovdje gdje smo sad i isti takvi sa svojim virtualnim "znanjem" nas mogu samo još jaće upropastiti.
Jedini nas mogu izvući iz govana inženjeri koji su u životu nekog vraga konkretno radili.
Haugh - ja sam govorio!!


registracija
25/6/10

vidra, 14.11.11. 00:04

Lujo1,
Sto posto si u pravu. Pa oni znaju samo pričati i planirati neostvarivo. Praktično napraviti i stvoriti ništa.


registracija
27/8/09

Lujo1, 14.11.11. 10:08

Je, još sam štel povedati - svaki selski postolar (to je onaj kaj dela cipele) o gospodarstvu zna više od svih blefera koji su se neki dan sastali u Opatiji i naveliko lamentirali o "ekonomiji".
Mislim da bi trebalo napraviti lustraciju naših (a i svetskih) ekonomista i sve koji su u zadnjih 20-tak let laprdali o ekonomiji izolirati i zabraniti im zakonom da i dalje izlaprdaju i jednu jedinu reć.
Gde su bili ti silni vedriši, jurčići i ostali idioti kad je tuđman proglasil načelo 200 bogatih Hrvatina, a svi ostali siromašni.
Gde su bili kad je kutle uništaval sve kaj je moglo proizvoditi po milasovoj filozofiji "živeli bumo samo od usluga (njemci budu za nas delali)"?
I vedriš i ostali današnji "pameeetni ekonomisti" su se slikali i s tuđmanom i s milasom i s kutleom (mi se vidi kak je vedriš bil člak i kutleov "savetnik")?
Jedini koji je nekaj probal napraviti to uje bil gospodin Dražen Kalođera i on je jedini u novoj hrvatskoj povijesti dal ostavku na ministarsko mesto jer se nije slagal s tom uništavajućom politikom koju su svi drugi danas "paaaametni" jaaako podržavali!
I zato lustracija i samo lustracija!!!


registracija
22/4/11

www, 14.11.11. 10:44

Većina političara nije sposobno u realnom životu zaraditi niti za mrvicu kruha, pa zato nastoje svoju parazitsku egzistenciju osigurati na tuđoj grbači, zadužujući svoj narod i njegova buduća pokoljenja, i pri tome prikazuju
sami sebe moralnima i zaslužnima.


registracija
11/1/10

fluid, 14.11.11. 12:17

Ponavljam da mi se program Ljube Jurčića izuzetno dopada ali.Prelazak iz SDP-a sada,pa koaliranje sa strankom koja je uvijek bila uz HDZ kao i nevjerovatno sumnjivo ponašanje koje sugerira da jemoguća čak i koalicija sa HDZ-om,to je više nego nevjerodostojno ponašanje.Čak i da ne koalira sa HDZ-om Jurčić bi mogao biti podržavač te stranke u Saboru.To je isto kao i da je u HDZ-u.Glumi nekoaliranje a HDZ-u daje ruke u Saboru!?Čista hrvatska politička i moralna nakaznost.Sa lijeva na desno u tolikom zaokretu na kratko,dokazuje prevrtljivost i samo borbu za fotelje i vlast.Tu oporavku Hrvatske nema mjesta.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika