14.11.2011. / 11:24

Autor: Totalsport

Pet nastupa i pet pobjeda za Phelpsa

- Dobar je osjećaj riješiti neke stvari tako da sve ide opet u pravom smjeru

Michael PhelpsMichael PhelpsAmerički plivač Michael Phelps, vlasnik rekordnih osam olimpijskih zlata s Igara u Pekingu 2008. godine, ostvario je sjajne nastupe minulog vikenda na Grand Prix mitingu koji se održao na bazenu Sveučilišta Minnesota.

U sklopu priprema za Olimpijske igre u Londonu Phelps je u Minnesoti nastupio u pet disciplina i ostvario pet pobjeda. U nedjelju je trijumfirao na 200 metara mješovito, a ranije je slavio na 100 i 200 metara leptir, 200 metara slobodno i 100 metara leđno.

Na 200 metara mješovito vlasnik 14 olimpijskih zlata slavio je u vremenu 1:57.58, završivši skoro četiri sekunde ispred drugoplasiranog Dariana Townsenda.

- Dobar je osjećaj riješiti neke stvari tako da sve ide opet u pravom smjeru. Prošlo je dugo vremena otkako sam bio u mogućnosti plivati polupristojno u sezoni. Činjenica da sam sada to uspio definitivno je dobar znak za mene. Imamo još osam mjeseci koji će proći prije nego li se snađemo. Zato sam sretan što sam se mogao natjecati onako kako sam navikao - komentirao je Phelps.

Vezane vijesti

Europsko plivačko prvenstvo prebačeno u Debrecen

Europsko plivačko prvenstvo prebačeno u Debrecen

Umjesto u belgijskom Antwerpenu, kako je bilo prvotno planirano, Europsko prvenstvo u plivanju, od 21. do 27. svibnja, održat će se u mađarskom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika