14.11.2011. / 13:36

Autor: Totalsport

Nowitzki: Počeo sam razmišljati o novom klubu

- Nadam se da će se strane uskoro dogovoriti i da će sezona, makar i skraćena, ubrzo započeti - rekao je Nowitzki za Bild

Dirk NowitzkiDirk NowitzkiNeuspjeh u postizanju dogovora između vlasnika klubova i Udruženja igrača u NBA ligi oko okončanja "lockouta" počeo je ozbiljno zabrinjavati i najboljeg njemačkog košarkaša Dirka Nowitzkog.

- Nadam se da će se strane uskoro dogovoriti i da će sezona, makar i skraćena, ubrzo započeti - rekao je Nowitzki za Bild.

Krilni centar Dallas Mavericksa kaže kako održava kontakt s Unijom igrača vezano uz napredak u pregovorima.

- Unija nas redovito nas obavještava, a također pročitam na internetu što se zbiva i čujem se s drugim igračima.

Upitan je tada Nowitzki što će učiniti u slučaju da se cijela NBA sezona otkaže?

- Ne mogu si priuštiti cijelu sezonu bez košarke. Tada ću krajem godine početi razmišljati o novom klubu do kraja sezone.

U Njemačkoj bi Nowitzkog u svojim redovima željeli Bayern München, Alba Berlin i Bamberg.

- Ako izaberem jedan od tih klubova, druga dva će biti tužna, a to ne želim.

U svakom slučaju, Nowitzkom, koji formu za vrijeme "lockouta" održava vožnjom bicikla, tenisom i radom na ergometru, ponuda ne manjka. Žele ga klubovi iz Kine, Italije, Španjolske i Turske.

Bild navodi kako bi u slučaju otkazivanja cijele sezone u njemačkom prvenstvu uz Nowitzkog mogla zaigrati još jedna zvijezda NBA lige, Kevin Durant. Izvršni direktor novog njemačkog prvoligaša BBC Bayreutha Manfred Schöttner potvrdio je kontakt s igračem Oklahoma Cityja i najboljim strijelcem NBA lige u posljednje dvije sezone.

Vezane vijesti

Zbog čega su Nijemci razočarali Hrvate?

Zbog čega su Nijemci razočarali Hrvate?

U izboru za domaćina Europskog prvenstva u košarci 2015. ostala je na koncu samo Ukrajina. Ima li smisla uopće govoriti o "izboru" nakon što je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika