15.11.2011. / 09:09

Autor: Hina , Nacional.hr

Predano 315 kandidacijskih lista

Nakon što je zaprimio sve kandidacijske liste, DIP ujutro počinje s provjerom njihove valjanosti, da bi u roku od 48 sati, dakle do srijede u 24 sata, one pravovaljane mogao objaviti u medijima

IlustracijaIlustracijaNakon što je u ponoć istekao rok za predaju izbornih kandidatura, Državno izborno povjerenstvo (DIP) izvijestilo je da mu je ukupno predano 315 kandidacijskih lista, od toga 286 stranačkih (205 samostalnih i 81 koalicijska) i 29 neovisnih.

Za 12. izbornu jedinicu, u kojoj zastupnike u Hrvatski sabor biraju nacionalne manjine, liste je podnijelo 49 kandidata, od kojih su 42 liste stranačke, a sedam neovisnih.

Izborne su liste DIP-u predale 63 političke stranke.

Stranke i neovisni te kandidati nacionalnih manjina su liste, odnosno prijedloge kandidata za izbor saborskih zastupnika i njihovih zamjenika, DIP-u podnosile od 1. studenoga, odnosno dan nakon što je predsjednik Republike Ivo Josipović raspisao parlamentarne izbore za 4. prosinca. Taj je rok istekao noćas u ponoć.

Nakon što je zaprimio sve kandidacijske liste, DIP ujutro počinje s provjerom njihove valjanosti, da bi u roku od 48 sati, dakle do srijede u 24 sata, one pravovaljane mogao objaviti u medijima.

Objavom izbornih lista počinje izborna promidžba koja završava 24 sata prije dana održavanja izbora, odnosno u ponoć s 2. na 3. prosinca kada počinje izborna šutnja koja traje sve do zatvaranja birališta 4. prosinca u 19 sati. Zabrana izborne promidžbe za glasovanje u inozemstvu traje od 2. prosinca u 24 sata do 4. prosinca u 19 sati.

U DIP-u najavljuju da će izborna povjerenstva po izbornim jedinicama najkasnije u roku 24 sata od zatvaranja birališta zbrojiti rezultate glasovanja na biračkim mjestima na svom području, dakle 5. prosinca do 19 sati.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika