15.11.2011. / 09:14

Autor: Hina

O budućnosti Britanije i Europe

Cameron je u govoru o vanjskoj politici na banketu gradonačelnika grada Londona postavio pitanje "kakvu Europu želimo?"

David CameronDavid CameronVelika Britanija mora ostati dio Europske unije kako bi zaštitila svoje ekonomske interese no Europa poslije krize se ne smije pretvoriti u kruti blok s moćima da našteti onima na periferiji, rekao je u ponedjeljak britanski premijer David Cameron.

Cameron je u govoru o vanjskoj politici na banketu gradonačelnika grada Londona postavio pitanje "kakvu Europu želimo?". "Onu s fleskibilnošću mreže, ne krutosti bloka, čije ustanove pomažu povezujući i jačajući njene članove kako bi napredovali u vibrantnom svijetu, a ne da ih u tome zadržava", rekao je.

"Napuštanje EU-a nije u našem nacionalnom interesu", rekao je Cameron po tekstu govora koji je njegov ured unaprijed objavio. "Van nje bi završili poput Norveške, izloženi svakom pravilu jedinstvenog tržišta donesenom u Bruxellesu ali bez mogućnosti da oblikujemo ta pravila".

"I vjerujte mi, da nismo bili tamo pomoći pisati ta pravila bila bi napisana bez nas, najvećeg podržavatelja otvorenog tržišta i slobodne trgovine, a ishod nam se ne bi sviđao", upozorio je Cameron.

Vezane vijesti

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Uživajte u sekundu dužem vikendu

Svijet će dobiti zasluženi produženi vikend no nemojte raditi velike planove jer će odmor trajati samo sekundu duže. Takozvana "prijestupna sekunda"… Više

Komentari

registracija
17/12/10

zmaj, 15.11.11. 11:44

Želimo Eurpu takvu da će prvenstveno banke pa onda ostale vitalne kompanije voditi glavnu riječ, a tko ima namjeru tome stati na kraj masakrirat ćemo ga Nato-om. Vi ste tu da uzmete kredit i da ne serete puno, ne budete li ga plaćali uzet ćemo vaqm stan, auto, firmu... na giljotinu ćemo vas poslati, ukoliko naša banka kojim slučajem zaglibi imate je pod pritiskom Nato-a spasit novcem iz državnog proračuna. Nema više vlada, samo bankari, mamu im... To dokazujemo sa najsvježijim primjerima: novi premijer Italije radi za Goldman Sachs (stvorio krizu), ČLAN TRILATERALNE KOMISIJE... Novi premijer Grčke bivši guverner Grčke banke, zamjenik predsjednika ECB-a (stvorio krizu)... NWO piči punom parom, a stoka sitnog zuba se prepire hoće li glasat za govno HDZ ili hoće li glasat za govno SDP!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika