15.11.2011. / 15:36

Autor: Hina

Brkić se može kandidirati, više nije aktivni policajac

Angažman dosadašnjeg zamjenika ravnatelja policije Milijana Brkića na izbornoj listi HDZ-a njegovo je pravo koje koristi nakon što je izišao iz aktivnog sastava policije, izjavio je danas ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

Milijan BrkićMilijan BrkićAngažman dosadašnjeg zamjenika ravnatelja policije Milijana Brkića na izbornoj listi HDZ-a njegovo je pravo koje koristi nakon što je izišao iz aktivnog sastava policije, izjavio je danas ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko.

Brkić je izišao iz aktivne službe, potom se učlanio u HDZ i kandidirao i to je njegovo pravo, rekao je Karamarko u izjavi novinarima nakon sjednice Vlade.

Prema njegovim riječima, policija je depolitizirana o čemu najbolje svjedoči stranačka pripadnost osoba protiv kojih se zadnje dvije godine provode istrage.

Stranačka pripadnost u aktivnom sastavu policije je zabranjena, a ljude se raspoređuje prema uredbi o zvanjima, ističe Karamarko.

Dodaje da se u policiji ne napreduje prema političkom rezonu, kao što je to prema njegovim riječima bilo 2000. godine.

Upitan hoće li u izbornoj utrci dostojno zamijeniti HDZ-ova veterana Ivana Jarnjaka, Karamarko je kazao da će nastojati postići što bolji rezultat u izbornoj jedinici u kojoj je Jarnjak uvijek bio popularan.

Jarnjak će mi u tome biti potpora, kaže Karamarko.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Radovan Fuchs kratko je novinarima izjavio da nije nezadovoljan svojim položajem na listi, a ministrica financija Martina Dalić na pitanje kakav rezultat očekuje odgovorila je kratko sa „Super!“.

Ministra zdravstva Darka Milinovića novinari su zamolili za komentar smrtnih slučajeva u Primorsko – goranskoj županiji koje neki povezuju s kašnjenjem hitne medicinske pomoći. Milinović je podsjetio da je župan Zlatko Komadina smanjio broj ekipa hitne pomoći, da bi ga kasnije vratio. Podsjetio je da je ove godine država izdvojila 112 milijuna kuna više za hitnu medicinsku pomoć nego lani i da je povećala broj ekipa i vozila.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
20/5/09

BXLCRO, 15.11.11. 16:05

Pa za 11 IJ je on super HDZov udbas, pardon bivsi policajac izucen u YU miliciji!?Kaj drugo, svi su oni isti!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika