15.11.2011. / 22:35

Autor: Hina

Grčka će učiniti sve da ostane u eurozoni

Grčka će učiniti sve što treba kako bi ostala u eurozoni no postoje dvojbe oko novog EU-ovog plana pomoći, rekao je grčki ministara financija Evangelos Venizelos u utorak.

Evangelos VenizelosEvangelos VenizelosGrčka će učiniti sve što treba kako bi ostala u eurozoni no postoje dvojbe oko novog EU-ovog plana pomoći, rekao je grčki ministara financija Evangelos Venizelos u utorak.

"Pomoći ćemo sebi i eurozoni ako odmah učinimo ono što moramo učiniti, brzo, odgovorno, kako bi Grčka uvijek bila članica eurozone", rekao je Venizelos parlamentu.

On je rekao i da postoje dvojbe jesu li EU-ovi mehanizmi spašavanja dovoljni za rješavanje krize.

Venizelos je najavio da će nova grčka vlada iznijeti planove reforme poreznog sustava početkom iduće godine. "Moramo do kraja veljače dati široko prihvaćen prijedlog novog poreznog sustava", rekao je.

Grčki ministar je najavio i da će vlada preuzeti incijative za poticanje gospodarskog rasta. "Veliko je pitanje osiguravanje likvidnosti financijskog sektora. To će nam pomoći u borbi za okončanje recesije, zauzdavanju stope nezaposlenosti i vraćanju pozitivnim stopama rasta od 2013.", rekao je Venizelos.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika