16.11.2011. / 11:36

Autor: Nacional.hr

U Grčkoj raste kriminal, sve veći broj ubojstava i ovisnika

"Sve više je ilegalne prostitucije i preprodaje droge", piše u priopćenju

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaU Grčkoj je u porastu kriminal, broj ovisnika o drogama, učestalost ubojstava, ali i broj zaštitarskih tvrtki.

Novinari izvještavaju kako su zbog čestih štrajkova radnika gradske čistoće dijelovi grada zatrpani smećem, većina trgovina su zatvorene, ulicama hodaju napušteni psi i mačke, a u parku pored Nacionalnog arheološkog muzeja okuplja se sve veći broj ovisnika.

"Gradska povijesna jezgra i drugi ključni dijelovi sve su napušteniji, povećava se raznolikost kriminalnih aktivnosti i ispada nasilja, nesigurnost, bezakonje, osiromašenje sve većeg broja ljudi, bez obzira na to jesu li domaći ili emigranti. Sve više je ilegalne prostitucije i preprodaje droge", piše u priopćenju atenske gradske uprave.

Statistika pokazuje kako se u odnosu na 2006. godinu udvostručio broj ubojstava u zemlji. Grčkoj policiji je 2009. godine prijavljeno oko 72 tisuće provala, u prošloj ih je bilo 90 tisuća, a u prvoj polovici 2011. godine čak 48 tisuća. Kriminalne aktivnosti poput iznude, oružane pljačke, krađe auta i slično isto prate uzlazan trend. Nekad sigurni dijelovi glavnog grada Atene sad su postali izrazito opasni za šetnju.

Iz grčke policije su izjavili kako su svjesni povećanja stope kriminala, posebice među emigrantima, no naglašavaju kako se u ovakvoj društvenoj situaciji ne može učiniti previše. Dodaje se kako je slom ekonomije značio i velik pad organiziranog kriminala. U Grčkoj cvjetaju samo zaštitarske usluge, jedino te tvrtke zapošljavaju nove ljude.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika