16.11.2011. / 14:56

Autor: Hina

Berlusconi odlazi iz vlade s vazom i mačem

Silvio Berlusconi ispraznio je u utorak svoje radno mjesto u vladi, Palazzo Chigi, ponijevši jedino kazahstanski mač, skupocjenu kinesku vazu i tri fotografije, piše u srijedu dnevnik La Repubblica.

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiSilvio Berlusconi ispraznio je u utorak svoje radno mjesto u vladi, Palazzo Chigi, ponijevši jedino kazahstanski mač, skupocjenu kinesku vazu i tri fotografije, piše u srijedu dnevnik La Repubblica.

Mač mu je darovao predsjednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev dok je kineska vaza dinastije Ming dar izaslanstva koje mu je nedavno došlo u goste iz Pekinga.

Tri fotografije koje je ponio prikazuju ga s Ivanom Pavlom II. i Benediktom XVI. te s bivšim američkim predsjednikom Georgeom Bushom, jedinim kojega je doista smatrao prijateljem.

Dnevnik podsjeća da Silvio Berlusconi nikada nije volio Palazzo Chigi. Prednost je davao palači Grazioli, privatnoj rezidenciji u Rimu, nekoliko stotina metara udaljenoj od sjedišta vlade.

Berlusconi je službeno podnio ostavku prošlu subotu navečer.

Vezane vijesti

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi je u petak predložio da Italija usvoji predsjednički sustav vlasti, nalik na francuski, i nije isključio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika