16.11.2011. / 16:31

Autor: Hina

Abas: Učinit ću sve da ubrzam izmirenje s Hamasom

Palestinski predsjednik Mahmud Abas u srijedu je izjavio kako će "učiniti sve da bi se ubrzao proces izmirenja" s islamističkim pokretom Hamasom te da se Palestinci ne namjeravaju odreći svojega prava na ulazak u Ujedinjene narode kao punopravna država.

Mahmud AbasMahmud AbasPalestinski predsjednik Mahmud Abas u srijedu je izjavio kako će "učiniti sve da bi se ubrzao proces izmirenja" s islamističkim pokretom Hamasom te da se Palestinci ne namjeravaju odreći svojega prava na ulazak u Ujedinjene narode kao punopravna država.

Također je kazao kako kako će se njegov ranije predviđeni sastanak sa šefom Hamasa, Kaledom Mešalom održati 23. studenoga u Kairu. To je izjavio u sklopu govora održanog u Ramalahu, u povodu obilježavanja 23. godišnjice Deklaracije o palestinskoj neovisnosti i sedme godišnjice smrti njegova prethodnika Jasera Arafata.

"Da bismo ubrzali početak procesa izmirenja, nastavit ćemo svim snagama ubrzati rezoluciju o pitanjima koja su još neriješena, prije svega, kada je riječ o predsjedničkim i parlamentarnim izborima te o izborima za Palestinsko nacionalno vijeće, kao i o osnivanju neovisne vlade koja će organizirati izbore i angažirati se na obnovi Pojasa Gaze", rekao je.

"Bez obzira na poteškoće, nećemo se odreći svojeg prava na ulazak u UN", kao punopravna država članica, rekao je Abas, dodavši kako će o svemu razgovarati s palestinskom upravom i s predstavnicima arapskih zemalja. "O svim ovim pitanjima, kao i o političkim pitanjima razgovarat ću s vođom Hamasa Kaledom Mešalom", izjavio je.

"Mora postojati jedinstveni palestinski glas da bismo okrenuli mračnu stranicu naše podjele", kazao je Abas.

Vezane vijesti

'Izraelu Gaza poligon za napad na Iran'

'Izraelu Gaza poligon za napad na Iran'

Izrael se Pojasom Gaze služi kao poligonom za testiranje svojih vojnih sposobnosti za napad na Iran, rekao je Haled Mešal, čelnik islamističkog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika