17.11.2011. / 09:44

Autor: Nacional.hr

Haaški sud uhićuje Hartmann

Hartmann je pismeno obavijestila sud da su osobe koje su je podržavale skupile novac za isplatu kazne i uplatile je na račun u francuskoj banci, odakle sam Tribunal može podići novac. Međutim, Tribunal je zahtijevao da Hartmann osobno uplati novčanu kaznu sudu

Sudac Patrick Robinson izdao je nalog za uhićenje bivše glasnogovornice Haaškog suda Florence Hartmann, koji je odredio sedmodnevni zatvor zbog neplaćanja kazne nakon pravomoćne presude, piše Al Jazeera Balkans. Hartmann, koja je od 2000. do 2006. bila glasnogovornica tadašnje glavne tužiteljice Carle del Ponte, osuđena je 2009. za nepoštivanje suda jer je objavila dvije povjerljive odluke suda iz procesa protiv bivšeg srbijanskog predsjednika Slobodana Miloševića. Kazna je bila 7 tisuća eura.

"Ja sam spremna platiti tu kaznu ukoliko je presuda i procedura koja je vođena protiv mene u skladu s međunarodnim standardima", rekla je za Al Jazeeru Hartmann. On se ranije oglušila na nekoliko opomena suda da plati kaznu ili obavijesti sud o razlozima nemogućnosti plaćanja.
Umjesto toga, Hartmann se dva puta pismeno obratila Robinsonu, tvrdeći da ne može platiti kaznu.

Podsjetila je sud da je tijekom suđenja 2008. prihvatio da ona nema novca ni za obranu.
Hartmann je pismeno obavijestila sud da su osobe koje su je podržavale skupile novac za isplatu kazne i uplatile je na račun u francuskoj banci, odakle sam Tribunal može podići novac. Međutim, Tribunal je zahtijevao da Hartmann osobno uplati novčanu kaznu sudu.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika