17.11.2011. / 11:37

Autor: Totalsport

Louis van Gaal novi glavni direktor Ajaxa

Slavni nizozemski trener svoj će posao započeti najkasnije 1. srpnja iduće godine, nakon što mu istekne ugovor s FC Bayernom, u kojem je kao trener dobio otkaz devetog travnja ove godine

Louis van GaalLouis van GaalNa zasjedanju Upravnog odbora nogometnog kluba Ajax u srijedu poslijepodne Louis van Gaal izabran je za novoga glavnog direktora amsterdamskog kluba.

Slavni nizozemski trener svoj će posao započeti najkasnije 1. srpnja iduće godine, nakon što mu istekne ugovor s FC Bayernom, u kojem je kao trener dobio otkaz devetog travnja ove godine. Nizozemci će ga pokušati dobiti na novo radno mjesto i ranije, već početkom iduće godine. Da bi im to uspjelo, Van Gaal prije toga mora razvrgnuti ugovor s bavarskim klubom.

U svakom slučaju, do njegova će dolaska vršitelj direktorske dužnosti biti Martin Sturkenboom, koji će po Van Gaalovu dolasku postati financijski direktor.

Na mjesto sportskog direktora postavljen je pak Danny Blind, igračka legenda kluba koji je do početka ove sezone radio kao pomoćnik treneru Franku de Boeru. Ljetos ga je zamijenio Dennis Bergkamp.

Blind je pobijedio Marca van Bastena, kojeg je na mjesto sportskog direktora gurao Johan Cruyff, osobno član Upravnog odbora. Slavni Nizozemac nije sudjelovao na sastanku. Ispričao se ostavši u Barceloni.

Van Gaalu će ovo biti treća epizoda u amsterdamskom klubu. Kao trener je radio od 1991. do 1997. godine osvojivši Kup UEFA-e 1992. i Ligu prvaka 1995. godine. Nakratko se 2003. vratio na mjesto sportskog direktora.

Bayern je u sezoni 2009/10 doveo do naslova prvaka i finala Lige prvaka. Iduću je sezonu podbacio, pa ga je uprava minhenskog kluba smijenila.

Vezane vijesti

Ooijer na kraju sezone završava karijeru

Ooijer na kraju sezone završava karijeru

Branič Ajaxa i bivši nizozemski reprezentativac Andre Ooijer (37) objavio je kako će na kraju tekuće sezone okončati uspješnu karijeru. - Postalo mi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika