17.11.2011. / 15:51

Autor: Hina

'Kolicija ima dvostruka mjerila, ali mi idemo u borbu za pobjedu'

Idemo se boriti za pobjedu, poručila je danas predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor započevši predizbornu kampanju u 3. izbornoj jedinici u Velikom Trgovišću, gdje je posjetila rodnu kuću prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ Franje Tuđmana.

Jadranka Kosor sa suradnicima (Foto: Matija Topolovec/PIXSELL)Jadranka Kosor sa suradnicima (Foto: Matija Topolovec/PIXSELL)Idemo se boriti za pobjedu, poručila je danas predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor započevši predizbornu kampanju u 3. izbornoj jedinici u Velikom Trgovišću, gdje je posjetila rodnu kuću prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ Franje Tuđmana.

Uvjereni smo da će izborni rezultat biti sjajan i 4. prosinca ove godine biti iznenađenje za sve one koji su mislili i misle da su izbori završeni. Za sve one koji su otvorili i popili šampanjac, podijelili foteljice, mi ćemo pokazati zašto je HDZ najjači upravo onda kad je najteže, poručila je Kosor u izjavi novinarima.

Vlade na čelu s HDZ-om su osvojile najveće i najvažnije povijesne vrhunce, a posljednji je bio završetak pregovora o ulasku Hrvatske u EU i to u uvjetima kada ne samo da je malo tko vjerovao da ćemo to napraviti nego kad su se nažalost mnogi u hrvatskom političkom životu trudili da taj cilj ne osvojimo kada nam oporba ni u jednoj sekundi nije davala potporu, ustvrdila je Kosor.

Njihovi su europski ciljevi samo na papiru, a ne postoje u stvarnom životu, pogotovo ne u političkom jer nisu nam dali potporu u hrvatskom parlamentu, rekla je Kosor.

Dodala je da su pregovori o ulasku Hrvatske u EU vođeni u uvjetima koji su također bili iznimno teški, "kad je oporba neprekidno rušila vladu". Da su u tome uspjeli ne bismo završili pregovore i Hrvatska ne bi postala 28 članica EU, naglasila je Kosor.

Kad smo otvorili široku borbu protiv korupcije nisu htjeli glasati niti za jedan temeljni zakon, primjerice o Zakonu o sprječavanju interesa koji i danas opstruiraju i nisu dali nikakav stvarni prilog.

Dapače, oni misle da će, ako osvoje vlast, a neće, zaustaviti tu borbu i da bi ona ostala samo na vratima HDZ-a. Ona mora ići i dalje i tražimo da se nastavi jednakom snagom kako bi se stabiliziralo "hrvatski brod" i u borbi protiv korupcije i kriminala istaknula je Kosor.

Smatra da Kukuriku koalicija ima dvostruka mjerila, a kako misle voditi državu, dodaje, pokazuje slučaj u III. izbornoj jedinici gdje Kukuriku koalicija drži da je, nakon pritiska javnosti i kritike iz HDZ-a, dovoljno smijeniti varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša s izborne liste, ali da on i dalje može sjajno voditi grad iako je vozio pijan službeni auto kad to nije smio.

Imaju dvostruka mjerila, ali činjenica je da se nitko u Kukuriku koaliciji nije usudio suprotstaviti glavnom šefu, predsjedniku HNS-a Radimiru Čačiću, koji može ostati na listi unatoč svim poteškoćama koje ga prate, naglašava Kosor.

"Oni tako misle voditi i Hrvatsku i zato sam sigurna da u tome neće uspjeti i da će HDZ i u 3. izbornoj jedinici dokazati svoju snagu i da će građani prepoznati našu odlučnost i iznad svega odgovornost za vođenje zemlje. Idemo se boriti za pobjedu", poručila je Kosor.

Ponovila je svoj prijedlog o sučeljavanju s čelnim ljudima Kukuriku koalicije kako bi građani "konačno saznali" što predlažu i koji stav imaju oko MMF-a, prodaje HEP-a i dr.

"Oni nemaju zajednički plan i mi ne želimo vlast u kojoj će se njih četvorica neprekidno svađati i voditi Hrvatsku u apsolutno pogrešnom smjeru. Milanović se ne želi suprotstaviti Čačiću, a pretendira biti premijer, no premijer mora svakodnevno donositi teške odluke. Neka građani presude može li takva osoba biti premijer. Mi mislimo da ne može", rekla je Kosor.

Kosor je obišla rodnu kuću dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću, položila vijenac na njegovu bistu i upisala se u Spomen knjigu te nastavila put Marije Bistrice, Varaždina i Čakovca praćena stranačkim aktivistima te Tomislavom Karamarkom i Domagojem Ivanom Miloševićem, prvim i drugim na listi HDZ-a u 3. izbornoj jedinici.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

registracija
22/3/11

vferari, 17.11.11. 18:10

Neće ti pomoć ni da odeš na grob Stepinca,Staljina,Tita,Hitlera sve do katedrale kardinala Božanića i samog pape u Vatikan


registracija
19/2/08

bf35, 17.11.11. 21:28

Nadam se da će tako i biti


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Top teme

Izbor urednika