18.11.2011. / 07:59

Autor: Hina

Muškarac optužen za pokušaj ubojstva Baracka Obame

Protiv dvadesetjednogodišnjaka, koji je prošli tjedan pucao na Bijelu kuću, pogodivši pritom blindirano okno prozora zgrade, u četvrtak je podignuta optužnica koja ga tereti za pokušaj ubojstva američkog predsjednika unatoč tomu što se Barack Obama u tom trenutku nije nalazio u Washingtonu.

Barack ObamaBarack ObamaProtiv dvadesetjednogodišnjaka, koji je prošli tjedan pucao na Bijelu kuću, pogodivši pritom blindirano okno prozora zgrade, u četvrtak je podignuta optužnica koja ga tereti za pokušaj ubojstva američkog predsjednika unatoč tomu što se Barack Obama u tom trenutku nije nalazio u Washingtonu.

Oscar Ortega-Hernandez iz Idaha nakon uhićenja u srijedu u jednome hotelu blizu Indiane, izašao je pred sud u Pittsburghu, izvijestila je američka tajna služba. U pucnjavi, koja se dogodila u petak navečer nitko nije ranjen. Ni predsjednik ni njegova supruga Michelle u to vrijeme nisu bili u Washingtonu.

Tajna služba je izvijestila da je jedan metak izazvao tek manje napuknuće prozora Bijele kuće, s obzirom da su svi prozori izrađeni od zaštitnog balističkog stakla, a drugi je metak pronađen izvan zgrade.

Na mjestu incidenta viđena su dva automobila. Jedno je pronađeno kasnije, ostavljeno u blizini, a u njemu je pronađena poluautomatska puška. Ortega-Hernandez optužen za je pokušaj ubojstva američkog predsjednika, izvijestio je na saslušanju zamjenik glavnog američkog tužitelja James Kitchen.

Ako bude osuđen, Ortega-Hernandez mogao bi dobiti doživotnu kaznu zatvora.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika