20.11.2011. / 09:33

Autor: Hina

Barak: Asadu prijeti Gadafijeva sudbina

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad stigao je do "točke bez povratka" i prijeti mu ista sudbina koja je zadesila bivše vođe u Libiji i Iranu, Moamera Gadafija i Sadama Huseina, ocijenio je u subotu izraelski ministar obrane Ehud Barak.

Ehud BarakEhud BarakSirijski predsjednik Bašar al-Asad stigao je do "točke bez povratka" i prijeti mu ista sudbina koja je zadesila bivše vođe u Libiji i Iranu, Moamera Gadafija i Sadama Huseina, ocijenio je u subotu izraelski ministar obrane Ehud Barak.

"Mislim da je stigao do točke bez povratka, nema načina da povrati svoj autoritet ili legitimitet", rekao je Barak na marginama međunarodne konferencije o sigurnosti u Kanadi. Izraelski ministar procijenio je da bi Asadov režim mogao pasti tijekom sljedećih mjeseci pod sve većim međunarodnim pritiskom.

"Meni je također jasno da ono što se dogodilo prije nekoliko tjedana Gadafiju... i što se dogodilo Sadamu Huseinu, sada možda njemu predstoji", rekao je Barak kako prenosi agencija AFP.

Prema procjenama UN-a, u nasilnom obračunu sirijskih vlasti sa sudionicima protuvladinih prosvjeda koji u Siriji traju već više od 6 mjeseci, ubijeno je više od 3.500 ljudi.

Vezane vijesti

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

SAD od ruske tvrtke kupuje helikoptere za Afganistan

Pentagon je obavijestio Kongres o planovima nabavke dodatnih helikoptera za Afganistan od Rosoboronexporta, ruske tvrtke koju neki američki… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika