20.11.2011. / 13:17

Autor: Totalsport

ABA liga: Novi teški poraz Cibone, pobjeda Zadra

Košarkaši Partizana su platili danak teškoj utakmici koju su imali prije nekoliko dana u Euroligi. Fantastičnim povratkom su slavili u Milanu, ali su zato ove subote upisali drugi poraz u ABA ligi. Pali su kod Zlatoroga 72-62

Cibona je pretrpila novi porazCibona je pretrpila novi porazKošarkaši Cibone su nakon teškog poraza od Gravelinesa u Eurocupu, upisali novi poraz tijekom ovog vikenda. Gostovali su u Podgorici kod Budućnosti, gdje su poraženi sa 85-69.

Bila je to utakmica 8. kola regionalne ABA lige, te treći poraz Cibone. Sada te dvije momčadi dijele peto mjesto na ljestvici sa istim omjerom.

Od starta utakmice je Budućnost povela i lagano podizala prednost do konačnih 16 razlike.
Sa 14 poena je Davor Kus bio prvi strijelac Cibone, a dvoznamenkasti broj poena su još ubacili Rudež i Zubčić (po 13) i Suton (12). Posve je Ciboninu obranu, pak, razmontirao Nikola Vučević koji je ogled završio sa čak 30 poena i devet skokova. Gađao je Vučević savršenih 11-11 za dva poena, te 1-2 za tri i 5-6 s linije slobodnih bacanja.

Košarkaši Zagreba su u utakmici 8. kola uvjerljivo pobijedili slovenski Helios 72-57, te su time došli do četvrte pobjede u regionalnoj ABA ligi. Nastavak je to njihovih vrlo dobrih partija.

Ponešeni povijesnom pobjedom tijekom tjedna protiv Žalgirisa u Euroligi, Zagreb je protiv Heliosa držao konce igre u svojim rukama od samog početka i na kraju pobijedio s uvjerljivih petnaest poena razlike. Već je prva četvrtina (21-11) odredila razvoj utakmice, a najbolji pojedinac na ogledu je bio Mario Kasun sa 20 poena i pet skokova. Jedini dvoznamenkasti kod Zagreba je bio još May sa 14 poena. Drago Pašalić je sa 11 poena bio prvi strijelac u poraženoj momčadi.

Košarkaši Partizana su platili danak teškoj utakmici koju su imali prije nekoliko dana u Euroligi. Fantastičnim povratkom su slavili u Milanu, ali su zato ove subote upisali drugi poraz u ABA ligi. Pali su kod Zlatoroga 72-62.

Na rubu da upiše prvi poraz je bio Maccabi. Do samog kraja utakmice u Tel Avivu ih je mučila Union Olimpija, koja je također bila bez poraza do subote. Ipak je Maccabi je slavio 67-66, a u sastavu gostiju Damir Markota za 11 minuta na parketu nije postigao niti jedan poen. Lior Eliyahu je bio najveća enigma za Ljubljančane, te je utakmicu završio sa 19 poena i devet skokova.

Hemofarm je na svom parketu pobijedio Široki 74-70. Najbolji su kod gostiju bili Ivan Ramljak sa 15 i Darko Planinić sa 12 poena.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika